Meta bouwt focus op NFTs af

15-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Meta bouwt focus op NFTs af

Meta gaat minder focus leggen op non-fungible tokens (NFT's). Het bedrijf gaat de diensten rondom NFT's op de Meta-platforms Facebook en Instagram afbouwen.

Dit is door Head of Commerce & Financial Technologies bij Meta Stephane Kasriel bekend gemaakt op Twitter. Kasriel meldt dat Meta zijn focus wil leggen op andere technologieën. Hij bedankt de partners van Meta rondom NFT's voor hun inzet en meldt trots te zijn op de relaties die zijn opgebouwd. Wel kondigt Meta aan NFT-makers die Facebook en Instagram gebruiken te willen blijven ondersteunen.

'Meer impact maken'

Ook meldt Kasriel dat het creëren van kansen voor creators en bedrijven voor het leggen van verbindingen met hun fans en monetariseren van hun creaties een prioriteit blijft voor Meta. Het bedrijf wil zich echter richten op gebieden waar het meer impact kan hebben, zoals messaging en monetarisatie-mogelijkheden voor Reels.

Daarnaast wil Meta blijven investeren in fintech-tools. Zo wil het bedrijf betalingen stroomlijnen via Meta Pay, waarmee het onder meer betalingen en uitbetalingen wil vereenvoudigen. Ook investeert Meta in messaging-platforms die onderdeel uitmaken van Meta.

Terug naar nieuws overzicht