Pro4all vormt nieuw strategisch partnerschap met PMG

14-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Pro4all vormt nieuw strategisch partnerschap met PMG

Pro4all en in het München gevestigde PMG hebben een strategische samenwerking aangekondigd. Dit partnership is de eerste stap in de ambitie om dé Europese bouwsoftwaregroep te vormen. Pro4all ging vorig jaar de samenwerking aan met software-investeerder Main Capital Partners (‘Main’) om deze ambitie te realiseren.

PMG, opgericht in 2009 met hoofdkantoor in München, is een toonaangevende softwareleverancier voor de bouw- en vastgoedsector. Het hoofdproduct PAVE is een samenwerkingsplatform dat de gehele levenscyclus van bouwprojecten ondersteund. De kern van PAVE is een uitgebreide CDE (Common Data Environment), aangevuld met modules zoals workflows, projectmanagement, BIM en kostenbeheersing. PMG ondersteunt meer dan 250 bouw- en vastgoedbedrijven met 1000 actieve projecten, voornamelijk in de DACH-regio. Al meer dan 10 jaar onderhoudt PMG een sterke relatie met haar klant Rohde & Schwarz.

Bouwen aan een vooruitstrevende Europese softwaregroep om de bouw verder te helpen
Het gecombineerde productportfolio van Pro4all en PMG is uniek gepositioneerd om de bouwsector verder te helpen met het digitaliseringsproces. Samen zullen de bedrijven een diverse groep van ruim 1.000 klanten bedienen verspreid over de bouw- en vastgoedsectoren. De sterke marktaanwezigheid in de Benelux en DACH-regio biedt een solide en internationaal perspectief voor uitbreidingen naar andere Europese landen. De gecombineerde groep stelt momenteel in totaal 100 mensen te werk.

Mike Riegler, CEO van PMG, is blij om samen te werken met het team van Pro4all en kijkt uit naar de samenwerking: “Pro4all is een uitstekende strategische en culturele match voor PMG. We delen de ambitie om bouw- en vastgoedstakeholders wereldwijd te helpen en verder te digitaliseren met onze oplossingen.”

Dick van der Woude, CEO van Pro4all, voorziet een vruchtbare en strategische samenwerking met een sterk potentieel om samen met PMG toegevoegde waarde te bieden aan de internationale markt: “Toen we de mogelijkheid om te gaan samenwerken onderzochten, waren de reacties op onze ideeën van klanten en partners alleen maar positief. Die feedback, gecombineerd met onze vergelijkbare bedrijfscultuur, en de ambitie om internationaal te groeien, versterkte ons vertrouwen dat deze samenwerking de groei van beide bedrijven significant zal versnellen.”

Sjoerd Aarts, Partner van Main Capital Partners en Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Pro4all, concludeert: “Wij geloven enorm in het samenvoegen van gedreven en gepassioneerde ondernemers om innovaties te versnellen in het voordeel van hun klanten. In de afgelopen 20 jaar heeft dat een sleutelrol gespeeld in de succesvolle organische en buy-and-build groeistrategieën die wij samen met onze zakenpartners hebben uitgevoerd. Met PMG en Pro4all combineren we twee organisaties die allebei bekendstaan om hun vaardigheden en expertise binnen hun respectievelijke domeinen in de bouw- en vastgoedsoftwaremarkt. Dit resulteert in een sterke fundering voor verdere Europese uitbreiding.”

Terug naar nieuws overzicht