Een op de drie bedrijven beschikt over Zero Trust-strategie

13-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Een op de drie bedrijven beschikt over Zero Trust-strategie

Een op de drie bedrijven beschikt over een Zero Trust-strategie. Voor een kwart van de security-beslissers in Europa is de implementatie van Zero Trust een topprioriteit.

Dit blijkt uit het Forrester’s Security Survey over 2022. 66% van de securitybeslissers die Zero Trust een topprioriteit noemt werkt aan een Zero Trust-strategie. Met name in de publieke sector krijgt Zero Trust veel prioriteit. De Duitse overheid gaat hiermee in Europa aan de leiding.

Privacy

Zero Trust is in belangrijke mate gebaseerd op data. Dit brengt ook aandachtspunten met het oog op privacy met zich mee. Zo vraagt onder meer identity & access management om aandacht om te voorkomen dat rechten van werknemers in het geding kunnen of wetgeving wordt overtreden. Ook de locatie en het versturen van gegevens is een belangrijk aandachtspunt. Met name door steeds strengere Europese wetgeving op dit vlak.

Concrete security-incidenten zijn een belangrijke motivatie voor bedrijven voor het omarmen van Zero Trust. Organisaties die prioriteit geven aan Zero Trust maakten in veel gevallen een security-incident door. Deze correlatie is volgens Forrester nog sterker indien bij een aanval persoonlijke gegevens zijn uitgelekt. Europese security-leiders zien Zero Trust volgens Forrester als een manier om om te gaan met het evoluerende dreigingslandschap.

Meer informatie is beschikbaar in het onderzoeksrapport van Forrester.

Terug naar nieuws overzicht
Security