Software Improvement Group groeit met Bart Fehmers als nieuwe CEO

Bart Fehmers, CEO SIG

10-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Software Improvement Group groeit met Bart Fehmers als nieuwe CEO

Software Improvement Group (SIG), een instituut voor technologie en IT-diensten gevestigd in Amsterdam, heeft voor 2022 opnieuw een groei met dubbele cijfers genoteerd. Terwijl de Amerikaanse overheid en Europese Unie regelgeving voorbereiden om meer controle te krijgen over softwarekwaliteit en cyberveiligheid, blijven overheden en bedrijven onder grote druk staan om gezonde en veilige software te ontwikkelen. Het handhaven van concurrerende Go-to-Market tijdlijnen en tegelijkertijd goed voorbereid zijn op wereldwijde cyberdreigingen blijft een uitdaging. Om klanten over de hele wereld bij deze uitdaging te ondersteunen, kondigt SIG versterking aan van het senior leadership team aan en de introductie van verschillende innovaties.

Robert Pijselman, Chairman of the Board: "Voor SIG om haar missie, ‘getting software right for a healthier digital world’, te realiseren, is groei op wereldwijde schaal essentieel. We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat Bart Fehmers is toegetreden tot SIG als CEO. Bart heeft met zijn 30 jaar werkervaring bij ondermeer IBM aanzienlijke internationale ervaring, een achtergrond in zowel software als dienstverlening, een intrinsieke interesse in het vakgebied en een bewezen staat van dienst in het werken met klanten in grote en middelgrote bedrijven, evenals publieke organisaties."

Bart Fehmers: "Ik heb SIG leren kennen als een prachtig instituut, vol uiterst bekwame collega's, ieder met een passie voor software engineering, die al meer dan 20 jaar exceptionele waarde creëren voor hun klanten. Ik ben onder de indruk van de manier waarop klanten Sigrid, SIG's software assurance platform, waarderen en 'Software with a Service' ervaren, een concept dat door SIG is bedacht. Met Sigrid, en onze sterke geschiedenis in software engineering, heeft SIG een uitstekende basis gelegd voor acceleratie en ik ben enthousiast om SIG te helpen de groei verder te versnellen en de reeds aanzienlijke wereldwijde aanwezigheid uit te breiden.”

Terwijl de druk van Amerikaanse en Europese overheden op de beveiliging en kwaliteit van software toeneemt, blijft SIG oplossingen introduceren waarmee IT-leveranciers, corporaties en overheden grip krijgen op hun technologierisico's. In 2022 heeft SIG een uitgebreide module voor architectuurkwaliteit gelanceerd waarmee bedrijven hun architectuur kunnen bekijken, begrijpen en verbeteren. Dit unieke component van Sigrid wordt al gebruikt door honderden blue-chip klanten in vrijwel elke industrie in meer dan 150 landen.

Het wereldwijde OEM partnerschap met Siemens Polarion, en de release van Mendix Quality & Security Management (QSM) is het begin van SIG's uitbreiding van haar strategisch partnernetwerk. SIG staat op het punt nog meer partnerschappen aan te kondigen met toonaangevende technologie- en adviesorganisaties wereldwijd.

Het Sigrid platform in combinatie met de unieke kennis van het SIG consulting team, helpt SIG’s klanten grip te krijgen op hun technologische risico's en uitdagingen zodat zij erop kunnen vertrouwen dat hun onderliggende digitale ecosysteem veilig en betrouwbaar is. SIG is weer een stap dichter bij het realiseren van haar missie om de bouwkwaliteit en beveiliging van het wereldwijde softwarelandschap fundamenteel te verbeteren zodat bedrijven zich kunnen richten op het creëren van morgen met toekomst fitte software.

Terug naar nieuws overzicht