Verizon wijzigt senior management

Sowmyanarayan Sampath

Verizon wijzigt senior management

Kyle Malady

Verizon wijzigt senior management

Joe Russo

10-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Verizon wijzigt senior management

Verizon kondigt een aantal wijzigingen in haar management aan. Met de wijzigingen wil het bedrijf zijn toekomstige groeiplannen ondersteunen. Sowmyanarayan Sampath is benoemd tot Executive Vice President en CEO van Verizon Consumer Group (VCG). Kyle Malady is aangesteld als Executive Vice President en CEO van Verizon Business Group (VBG). Joe Russo volgt Malady op als Executive Vice President en President of Global Networks and Technology. Tony Skiadas is benoemd tot Chief Financial Officer.
 
"Met deze benoemingen zullen we de nieuwe generatie van onze leiderschapsteams ontwikkelen en laten groeien. Hierdoor kunnen we het volledige potentieel van Verizon realiseren", aldus Hans Vestberg, voorzitter en CEO van Verizon. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de transformatie die we vier jaar geleden zijn begonnen. Het doel is om de eerste keuze te zijn voor de volgende generatie communicatietechnologie. We leggen de lat hoger door voort te bouwen op ons sterke netwerk, onze verantwoordelijkheid te vergroten en het concurrentievermogen van Verizon verder te versterken."
 
Als onderdeel van deze veranderingen heeft Vestberg Sowmyanarayan Sampath, die momenteel aan het hoofd staat van Verizon Business Group, benoemd tot Executive Vice President en CEO van Verizon Consumer Group (VCG). Sampath heeft uitgebreide ervaring in de telecomsector en maakt carrière bij Verizon, waar hij verantwoordelijk was voor de transformatie van het bedrijfsmodel van VCG en de verbetering van de klantgerichte activiteiten. Sampath is de aangewezen persoon voor VCG en zal zich vooral richten op het klantgericht, flexibel en rendabel laten groeien van het bedrijf. Dit om de loyaliteit te vergroten en nieuwe klanten in het hele portfolio te verwelkomen.

Kyle Malady benoemd tot Executive VP en CEO van Verizon Business Group

Kyle Malady, momenteel verantwoordelijk voor Global Networks & Technology, is benoemd tot Executive Vice President en CEO van Verizon Business Group (VBG). Zijn ervaring en diep technologisch zakelijk inzicht zullen van cruciaal belang zijn om Verizon Business te positioneren als voorkeurspartner voor de digitale transformatie van klanten. In zijn nieuwe functie zal Malady de efficiëntie van VBG op het gebied van wireline voortzetten en voortbouwen op de sterke groei van wireless.

Als opvolger van Malady is Joe Russo, momenteel Senior Vice President en Chief Network Officer, benoemd tot Executive Vice President en President of Global Networks and Technology. In zijn nieuwe rol brengt Russo uitgebreide, praktische kennis en diep inzicht in de wereldwijde netwerken van Verizon mee. Hij zal zich richten op het leveren van een uitzonderlijke netwerkervaring voor klanten via het meest betrouwbare netwerk in de sector. Hij zal ook de ambitieuze spectrumuitrol met C-Band blijven verbeteren, 5G optimaliseren en netwerkefficiëntie stimuleren.
 
"Een van onze sterke punten bij Verizon is de rijkdom van ons leiderschap en de verscheidenheid aan vaardigheden. Sampath, Kyle en Joe zijn veteranen bij Verizon. Ik ben ervan overtuigd dat deze leiders Verizon het beste zullen positioneren voor een nieuw tijdperk van klantgroei", aldus Vestberg. "Deze benoemingen gaan per direct in en zij zullen allen rechtstreeks aan mij rapporteren."

Matt Ellis verlaat Verizon

Daarnaast zal Matt Ellis, die sinds november 2016 de functie van Executive Vice President en Chief Financial Officer van Verizon bekleedde, het bedrijf per 1 mei verlaten om andere interesses na te streven. "Ik waardeer de bijdragen die Matt aan Verizon heeft geleverd in zijn 10 jaar bij het bedrijf. Hij gaf ons bedrijf vorm met zijn sterke leiderschap en financiële bekwaamheid. Hij was een belangrijk lid van mijn executive leadership team en een betrouwbare partner. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst", aldus Vestberg.
 
Senior Vice President & Controller van Verizon Tony Skiadas is benoemd tot Chief Financial Officer. Skiadas heeft tijdens zijn lange carrière bij Verizon leiding gegeven aan meerdere teams binnen de financiële afdeling en zal ervoor zorgen dat de afdeling gericht blijft op kostenbesparingen en efficiëntie terwijl het bedrijf op zoek gaat naar een opvolger. Mary-Lee Stillwell, Vice President of Accounting and External Reporting, is benoemd tot Senior Vice President & Controller.

Terug naar nieuws overzicht