Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
08-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SAP Datasphere vereenvoudigt toegang tot data

SAP heeft SAP Datasphere aangekondigd, een uitgebreide dataservice gebouwd op SAP Business Technology Platform (SAP BTP) waarmee elke dataprofessional naadloze en schaalbare toegang tot bedrijfskritische bedrijfsgegevens kan bieden. Met een uniforme ervaring voor data-integratie, data-catalogisering, semantische modellering, datawarehousing, datafederatie en datavirtualisatie, stelt SAP Datasphere dataprofessionals in staat om bedrijfskritische bedrijfsdata eenvoudig te distribueren - met behoud van de bedrijfscontext en logica - over het datalandschap. Dit meldt JG Chirapurath, chief marketing and solutions officer voor SAP BTP, in een blog.

SAP Datasphere is de volgende generatie van SAP Data Warehouse Cloud. SAP heeft alle mogelijkheden behouden die klanten tegenwoordig graag gebruiken en nieuwe mogelijkheden toegevoegd die de ontdekking, modellering en distributie van bedrijfskritische bedrijfsgegevens verbeteren. Bestaande klanten van de SAP Data Warehouse Cloud zien vandaag automatisch de nieuwe functionaliteiten in hun productomgeving en kunnen hun workloads zonder onderbreking blijven uitvoeren - geen migratie nodig.

SAP Datasphere biedt een scala aan voordelen voor bedrijven om hun datastrategieën te verbeteren:

Toegang tot gezaghebbende gegevens

SAP Datasphere biedt een directe lijn naar bedrijfskritische bedrijfsgegevens en metadata – en de kritieke relatie daartussen – vanuit SAP-applicaties. Het maakt het moeiteloos voor dataprofessionals om complexe zakelijke semantische modelleringsvereisten op te lossen via het nieuwe SAP Datasphere Analytic Model. Deze mogelijkheid zorgt voor een versnelde time-to-value door automatisch de semantische definities en associaties van SAP-applicaties te hergebruiken, waardoor de stappen die dataprofessionals moeten nemen om bedrijfskritische bedrijfsdata binnen hun organisatie te leveren, worden vereenvoudigd. We hebben het ook gemakkelijker gemaakt om uw gegevens automatisch te ontdekken, beheren en beheren met SAP Datasphere Catalog. Bovendien worden catalogiseringsgegevens die zijn opgeslagen in SAP Analytics Cloud en SAP Datasphere gratis verstrekt.

Verrijk alle dataprojecten

SAP Datasphere stelt organisaties in staat om al hun data te combineren en transformaties te implementeren die ervoor zorgen dat iedereen altijd met dezelfde data werkt. Het ondersteunt zowel datafederatie als nieuwe snelle datareplicatie en biedt krachtige opties om databronnen te combineren en heterogene data te harmoniseren tot een zakelijk semantisch model van de diverse datalandschappen van klanten. Toegang tot branchegegevens is nu nog eenvoudiger met SAP Datasphere Marketplace, dat meer dan 3.000 samengestelde datasets heeft die met één druk op de knop kunnen worden verkregen om dataprojecten snel te verrijken met actuele, vertrouwde data. Bovendien kondigen we partnerschappen aan met toonaangevende open data-partners om hun data- en kunstmatige intelligentie (AI)-platforms nauw te integreren met SAP Datasphere, zodat klanten SAP-gegevens kunnen combineren met andere gegevensbronnen dan ooit tevoren.

Vereenvoudig het gegevenslandschap

SAP Datasphere draait in elke cloud en tegen hybride omgevingen. Dankzij deze flexibiliteit hebben dataprofessionals veilige toegang tot al hun data, ongeacht waar deze zich bevinden. Het stelt klanten ook in staat om hun on-premise investeringen, zoals SAP Business Warehouse (SAP BW), te maximaliseren. SAP Datasphere, BW bridge, maakt het hergebruik van SAP BW-modellen en -connectoren mogelijk en biedt een overgangspad naar de openbare cloud voor SAP NetWeaver BW- en SAP BW/4HANA-klanten. Zodra gegevens zijn geïntegreerd, geharmoniseerd en verbeterd in SAP Datasphere, kunnen gegevensprofessionals SAP Datasphere Spaces gebruiken - een functie om gegevens te organiseren, groeperen en beheren en om het niveau van zichtbaarheid en samenwerking te regelen - om een "virtuele werkruimte" te creëren. Deze virtuele werkruimten kunnen vervolgens worden geleverd aan gegevensconsumenten die afhankelijk zijn van verpakte gegevens zoals marketing, verkoop en toeleveringsketen.

SAP Datasphere kan de belofte waarmaken dat bedrijfsgegevens altijd beschikbaar zijn en altijd van hoge kwaliteit zijn waarop u kunt vertrouwen - zonder dat u hoeft te twijfelen of ze geschikt zijn voor het beoogde doel.

Een krachtig open data-ecosysteem bouwen rond SAP Datasphere

Op een belangrijk moment voor onze branche en klanten werkt SAP samen met andere open data-partners — Databricks , Collibra , Confluent en DataRobot — om de datalandschappen van klanten radicaal te vereenvoudigen met een bedrijfsgegevensstructuur. Door hun data- en AI-platforms nauw te integreren met SAP Datasphere, hebben organisaties nu toegang tot hun bedrijfskritische bedrijfsgegevens via elke cloudinfrastructuur.

Elk van deze strategische partners brengt de unieke sterke punten van hun ecosystemen met zich mee:

  • Databricks integreert SAP-data, met zijn volledige bedrijfscontext, met zijn Data Lakehouse-platform
  • Collibra maakt databeheer, privacy en compliance-initiatieven toekomstbestendig
  • Confluent zet data in beweging met zijn datastreamingplatform
  • DataRobot stelt organisaties in staat om augmented intelligence te benutten met geautomatiseerde machine learning

Het leveren van een Business Data Fabric

SAP Datasphere, en zijn open data-ecosysteem, is de technologische basis die een bedrijfsdatafabric mogelijk maakt. Dit is een architectuur voor gegevensbeheer die zich richt op het leveren van een geïntegreerde, semantisch rijke gegevenslaag over onderliggende gegevenslandschappen om naadloze en schaalbare toegang tot gegevens te bieden zonder duplicatie. Een business data fabric stelt elke organisatie in staat om zinvolle data te leveren aan elke dataconsument - met intacte zakelijke context en logica. Omdat organisaties nauwkeurige gegevens nodig hebben die snel beschikbaar zijn en beschreven worden in bedrijfsvriendelijke termen, stelt deze aanpak dataprofessionals in staat om de duidelijkheid die zakelijke semantiek biedt door te dringen in elke use case.

SAP Datasphere vertegenwoordigt het op maat gemaakte integratiepunt voor alle partners waarmee klanten SAP- en niet-SAP-gegevens als nooit tevoren kunnen verbinden, verenigen en beheren. Met de steun van enkele van 's werelds meest gerenommeerde adviesbureaus, zoals Accenture, CapGemini, Deloitte, EY, IBM en PwC , kan elke organisatie een bedrijfsdatafabric mogelijk maken om zinvolle data te leveren aan hun dataconsumenten.

Begin vandaag

Begin vandaag nog met uw reis om de kracht van uw bedrijfsgegevens in uw gegevenslandschap te ontketenen met SAP Datasphere.

Door: JG Chirapurath, chief marketing and solutions officer voor SAP BTP

Terug naar video overzicht
Cloud