AVR kiest Nutanix & SLTN Managed Services voor waarborging bedrijfscontinuïteit

08-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

AVR kiest Nutanix & SLTN Managed Services voor waarborging bedrijfscontinuïteit

AVR, gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval, kiest Nutanix & SLTN Managed Services voor het waarborgen van haar bedrijfscontinuïteit. Samen met SLTN werkt AVR aan een future-proof IT-omgeving. De samenwerking is gestart met een transitie van de IT-infrastructuur van AVR, waarbij SLTN verantwoordelijk is voor het beheer en 24/7 ondersteuning.

AVR zet afval om in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. Hiermee wil AVR een schone wereld creëren waarin niets onbenut blijft. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval: huishoudelijk en bedrijfsafval, afvalhout en gevaarlijk restafval. Er zijn twee locaties waar energie en grondstoffen worden gewonnen uit restafval: Duiven en Rozenburg. In Den Haag, Utrecht en hartje Rotterdam staan vier overslagstations.

Martin Geerders, IT-manager bij AVR: “Onze bedrijfsprocessen zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week operationeel. Deze bedrijfsprocessen worden ondersteund door onze IT en daar verwachten we hetzelfde van. We zijn als AVR onderdeel van een dynamische omgeving en staan middenin de circulaire economie en energietransitie. We passen onze bedrijfsprocessen en onze IT-systemen daar ook continu op aan.”

Continuïteit en flexibiliteit

“Vijf jaar geleden zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe partner voor onze IT-dienstverlening.” vervolgt Geerders. “We vonden het daarbij belangrijk dat de dienstverlening ook aansloot op de uitdagingen die wij hebben op het gebied van continuïteit en flexibiliteit. We hebben in deze zoektocht SLTN gevonden. Zij zijn in staat met hun servicedesk onze medewerkers zeven dagen per week te ondersteunen op onze bedrijf kritische werkplekken. Daarnaast helpt SLTN ons ook bij nieuwe vraagstukken op het gebied van informatievoorziening, zoals rapportage, Internet of Things (IoT), Robotic Process Automation (RPA), et cetera.”

“Als het gaat om optimalisatie en advisering op het gebied van ICT, kijken we natuurlijk primair naar wat er van belang is voor de klant”, vertelt Peter te Kloese, Senior Solutions Sales bij SLTN. “Bij AVR is dat heel duidelijk: het is een 24/7 operatie dus bedrijfscontinuïteit is key! Bij de start van de gesprekken, hebben we ook gekeken naar wat kunnen we op het gebied van de infrastructuur verbeteren. We zijn toen gekomen met een Hyper Converged Infratructure (HCI) oplossing gebaseerd op Nutanix technologie, als basisplatform stond voor de ‘business critical’ bedrijfsapplicaties. Dit is een hele mooie, schaalbare, moderne en kosteneffectieve oplossing geworden. Dit is de basis van de dienstverlening.”

Optimalisatie en innovatie

“Naast Nutanix hebben we gekeken naar welke elementen we hieraan kunnen toevoegen als het gaat om optimalisatie en innovatie.”, vervolgt Te Kloese. “We doen dit vanuit verschillende practices binnen SLTN. Denk daarbij aan security, de werkplek, data en data-analytics. Vanuit die verschillende disciplines streven we voortdurend optimale aansluiting te vinden bij de wensen en eisen van AVR.”

Geerders: “De afgelopen jaren zie je een positieve ontwikkeling in de manier waarop wij met SLTN samenwerken. We zijn echt gegroeid naar een partnership, waarin we van puur operationele afstemming en tactische afstemming over de dienstverlening nu veel meer over strategische vraagstukken nadenken met de specialisten van SLTN.”

Het belang van data

“Het future-proof maken van IT is natuurlijk van belang voor elke organisatie”, vult Te Kloese aan. “Zeker ook voor een organisatie als AVR. ICT is een heel dynamisch gebied, waar heel veel innovatie plaatsvindt, nieuw technologieën. Maar wat is dan relevant voor jou als organisatie? En waar kijk je naar? Waar moet je wel wat mee doen en waar moet je niets mee doen? Typisch voor bedrijven als AVR, is dat data steeds belangrijker wordt. Het aantal sensoren in de organisatie wordt steeds groter en de inzet steeds belangrijker. Dan ga je het met elkaar dus hebben over zaken zoals IoT, (Internet of Things), hoe we dit kunnen inzetten bij AVR en over hoe we kunnen zorgen dat data genererende processen steeds beter benut kunnen worden.

“We kijken ook naar zaken als RPA, Robotic Process Automation. Dus hoe kun je dingen eenvoudiger maken, automatiseren en daarmee eigenlijk ook kosteneffectiever maken.” Geerders vult aan: “Als voorbeeld hebben we het afgelopen jaar samen geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuw integratieplatform op basis van Lobster software. Integraties van applicaties in het AVR-applicatielandschap is superbelangrijk om de juiste data op het juiste moment op de juiste plek in onze bedrijfsprocessen te krijgen.”

“Op die manier proberen we elkaar te informeren, motiveren en activeren om te kijken hoe we tot de beste oplossingen kunnen komen”, sluit Te Kloese af.

Terug naar nieuws overzicht