Vertiv introduceert nieuwe Chilled Water Thermal Wall

08-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Vertiv introduceert nieuwe Chilled Water Thermal Wall

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert de Vertiv Liebert CWA. Dit is een geavanceerd warmtebeheersysteem voor datacenters zonder verhoogde vloer.

Hyperscalers en colocation providers maken al tientallen jaren gebruik van omgevingen met een verhoogde vloer voor de koeling van hun IT-apparatuur. Het weglaten hiervan vereenvoudigt het ontwerp van datacenters en maakt het mogelijk om IT-ruimtes efficiënter en tegen lagere kosten in te richten. Deze aanpak brengt echter ook nieuwe uitdagingen op het gebied van koeling met zich mee. De Liebert CWA is ontwikkeld om uniforme luchtverdeling toe te passen op het grotere oppervlaktegebied dat kenmerkend is voor ruimtes zonder verhoogde vloer. Het systeem laat bovendien meer ruimte over voor de installatie van racks en een hoge vermogensdichtheid. De in de Verenigde Staten ontwikkelde Chilled Water Thermal Wall is verkrijgbaar in modellen met een capaciteit van 250 kW, 350 kW en 500 kW in de EMEA-regio en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

De Liebert CWA zorgt met geavanceerde ingebouwde regelmechanismen voor een effectiever beheer van de luchtstroom. Daarmee biedt het systeem een efficiënte oplossing voor infrastructuren die tegemoet moeten komen aan de eisen van moderne IT-toepassingen. De Liebert CWA kan daarnaast worden geïntegreerd met het koelwatersysteem van het datacenter ter verbetering van de condities van het complete koelnetwerk. De Liebert CWA wordt geïnstalleerd buiten de IT-ruimte van het datacenter om meer vloerruimte vrij te maken, de toegankelijkheid voor het onderhoudspersoneel te verbeteren en de beveiliging van de IT-ruimte te bevorderen.

“De introductie van de Liebert CWA sluit aan op onze missie om klanten te voorzien van innovatieve en geavanceerde technologieën waarmee ze het ontwerp en beheer van hun datacenters kunnen optimaliseren”, zegt Roberto Felisi, senior global director Thermal Core Offering & EMEA business leader bij Vertiv. “De Liebert CWA kan in korte tijd worden geïntegreerd met bestaande koelsystemen. Klanten kunnen op die manier profiteren van alle voordelen van een datacenter zonder verhoogde vloer, zoals lagere installatie- en onderhoudskosten en een optimale beschikbaarheid van de IT-ruimte.”

In het verleden werden er luchtbehandelingunits gebruikt voor de koeling van datacenters met een verhoogde vloer. Binnen de markt bestaat nu echter de behoefte aan innovatievere oplossingen voor warmtebeheer voor datacenters zonder verhoogde vloer. De Vertiv Liebert CWA biedt klanten van Vertiv een gestandaardiseerde thermal wall die speciaal voor datacentertoepassingen is ontwikkeld. Dit minimaliseert de kosten rond de installatie van maatwerkoplossingen op locatie. De speciale indeling van het product draagt bij aan een maximale koelingsdichtheid. De Vertiv Liebert CWA komt daarmee tegemoet aan de eisen ten aanzien van de continuïteit van koeling die gevestigde certificeringinstanties hanteren voor het ontwerp en het beheer van datacenters.

Vertiv heeft de Liebert CWA ontwikkeld in nauw overleg met ervaren beheerders van datacenters. Aangezien elk datacenter weer een andere indeling en hardwareconfiguraties kan hebben, heeft Vertiv een strategische routekaart opgesteld voor het optimaliseren van gestandaardiseerde oplossingen voor warmtebeheer voor datacenters zonder verhoogde vloer. Vertiv kan organisaties daarnaast voorzien van advies en ontwerpexpertise om hen aan een oplossing te helpen die aansluit op de specifieke eisen ten aanzien van IT-ruimtes binnen hun datacenter.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters