INTERSTELLAR stelt Patrick Scherbeijn aan als Microsoft Alliance Director

Patrick Scherbeijn

08-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

INTERSTELLAR stelt Patrick Scherbeijn aan als Microsoft Alliance Director

IT-dienstverlener INTERSTELLAR heeft Patrick Scherbeijn benoemd tot Microsoft Alliance Director. In deze rol is Patrick verantwoordelijk voor het bedrijfsbreed verder uitbouwen en professionaliseren van de samenwerking met Microsoft. Patrick is co-founder van communicatieaanbieder Ask Roger!. Dit bedrijf is in november 2021 onderdeel geworden van de INTERSTELLAR collectie.   

Bedrijfsbrede aanpak
Alle ondernemingen binnen INTERSTELLAR werken samen met Microsoft, maar een bedrijfsbrede aanpak ontbreekt nog. Patrick Scherbeijn (50) heeft de rol van Microsoft Alliance Director gekregen om de marketing- en salesactiviteiten en de werkwijze van INTERSTELLAR meer in lijn met de aanpak van Microsoft te brengen. Ook het afstemmen van de producten en diensten op het aanbod van Microsoft is een van de speerpunten voor 2023. Het uiteindelijke doel van INTERSTELLAR is om een toonaangevende positie als Microsoft-partner te verwerven in de midmarket.

Road to success
Patrick ontwikkelde bij Ask Roger! een succesvol partnership met Microsoft. Naast het zorgen voor technologische afstemming, ontwikkelde hij met zijn team diverse ‘co-sell ready oplossingen’, waaronder de ‘road to success’ die in nauwe samenwerking met Microsoft werd ontwikkeld. Het is een methodiek om een businessvraag om te zetten naar techniek en te zorgen voor een goede adoptie door middel van workshops en trainingen. Hierdoor ervaren klanten een soepele migratie. Ask Roger! verwierf naast de ‘Solutions Partner for Modern Work’-status een specialisatie voor Teams Calling en Teams Meeting Rooms.

Meer alignment met Microsoft
Patrick over zijn aanstelling: “Binnen de verschillende ondernemingen van INTERSTELLAR zit heel veel kennis en kunde. Vanzelfsprekend ook op het gebied van Microsoft. Naast Ask Roger! hebben ook SCCT, CSN en Exite veel succesvolle Microsoft-campagnes gevoerd. Door de ondernemingen binnen INTERSTELLAR te adviseren hoe ze nog beter alignment kunnen krijgen met Microsoft, zal ons gehele portfolio steeds beter aansluiten op de Microsoft-werkwijze en kunnen we nog makkelijker samenwerken. Denk aan een gezamenlijke go-to-market strategie, co-sell ready solutions en snelle onboarding. Ik heb enorm veel zin om hiermee aan de slag te gaan.”

Stappen zetten
David Schaap, CTO van INTERSTELLAR, vult aan: “Microsoft is een strategische partner van ons. Met meer dan vijftig Microsoft-certificeringen op zak zijn we een van de grootste Microsoft-kennispartners van Nederland. Het is nu het moment om deze relatie te verstevigen, zodat onze klanten daar nog beter de vruchten van kunnen plukken. Patrick is, met al zijn kennis en ervaring op dit gebied, de aangewezen persoon om hierin de lead te nemen en met ons de volgende stappen te zetten.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud