Office IT breidt verder uit met overname van Prosoft ICT

08-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Office IT breidt verder uit met overname van Prosoft ICT

Office IT uit Sneek breidt verder uit en neemt samen met investeringsmaatschappij Riverdam Prosoft ICT uit Harlingen over. Na de overname gaat Office IT de twee bedrijven samenvoegen. Het verenigen van de Friese bedrijven gaat helpen om de regionale marktpositie verder te verstevigen, groei van het bedrijf in Noord-Nederland verder te versnellen en klanten nog beter te ondersteunen bij de toenemende vraag naar online werkplekbeheer. De beide bedrijven gaan na de samenvoeging verder onder de naam Office IT.

De online cloud-oplossingen van Office IT uit Sneek zorgen ervoor dat werknemers overal veilig en onbezorgd kunnen werken. “De overname van Prosoft ICT uit Harlingen maakt deel uit van een groter plan. Naast autonome groei zijn we actief op zoek naar overnamekandidaten in het Noorden van Nederland om de marktpositie van Office IT verder te verstevigen en onze dienstverlening uit te breiden”, zegt Stefan Ooms, directeur van Office IT. Door de samenvoeging kan Office IT sneller groeien, de organisatie in Sneek verder professionaliseren en nog meer midden- en klein bedrijven beter van dienst zijn met online werkplekbeheer, VoIP, cloud-diensten en ICT-beheer. In 2022 nam Office IT ook al Elcom Automatisering uit Sneek over.

"De Nederlandse IT-markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver. Deze investering is onze vijfde stap in onze ambitie om zowel autonoom als via overnames in deze markt te groeien,” stelt medeoprichter Manuel Leussink van investeringsmaatschappij Riverdam.

Severinus Planting, medeoprichter van Prosoft ICT, heeft veel vertrouwen in de samenvoeging. “Office IT groeit snel en verstevigt met de mensen en ervaring van Prosoft ICT het fundament voor verdere groei in Noord-Nederland. Office IT kan met de Friese krachtenbundeling klanten nog beter bedienen” aldus Planting, die net als Lieuwe Hoitinga en Nico de Lange, de andere medeoprichters van Prosoft ICT, na de transactie bij Office IT werkzaam blijven.

Terug naar nieuws overzicht