Adyen ontwikkelt geïntegreerde Click to Pay-flow binnen online betalen

06-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Adyen ontwikkelt geïntegreerde Click to Pay-flow binnen online betalen

Adyen integreert een Click to Pay-ervaring bij het online afrekenen in alle beschikbare markten. Dankzij deze methode voor het ophalen van gegevens hoeven gebruikers niet langer kaarten handmatig in te vullen bij het betalen.

Met de nieuwe flow wil Adyen de betaalervaring op verschillende apparaten en browsers vereenvoudigen. Gebruikers kunnen het invoeren van persoonsgegevens tijdens het online afrekenen omzeilen en de transactie in slechts een paar klikken voltooien. Click to Pay vermindert de problemen van het winkelend publiek en verhoogt de conversie voor wereldwijde bedrijven.

Conversie verhogen

"Veel bedrijven worstelen nog steeds met een lage conversie bij het online afrekenen, vooral als het gaat om consumenten die voor het eerst of eenmalig winkelen bij een webshop", zegt Edgar Verschuur, Global Head of Payments bij Adyen. "Wij willen dit probleem aanpakken met behulp van een reeks wereldwijde betaalinitiatieven. Door Click to Pay in onze online betaalstroom te integreren, hoeven consumenten niet langer handmatig hun kaartgegevens in te voeren. Dit maakt het succesvol afronden van de aankoop sneller, gebruiksvriendelijker en minder foutgevoelig voor consumenten, wat uiteindelijk de omzet voor onze klanten verhoogt."

Elke extra stap in het betaaltraject verhoogt de kans dat de consument afziet van zijn aankoop. Om het risico van afhaken bij het afrekenen tegen te gaan, wil Adyen online betalingen sneller en eenvoudiger maken. Vertrouwen en veiligheid staat daarbij centraal. Adyen haalt namens de consument de eerder ingevoerde gewenste kaartgegevens op.


Terug naar nieuws overzicht