HPE doet goede zaken met GreenLake en Edge aanbod

Antonio Neri, CEO HPE

03-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE doet goede zaken met GreenLake en Edge aanbod

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal dat eindigde op 31 januari 2023. De omzet bedroeg 7,8 miljard dollar, een stijging van 12%. De nettowinst bleef stabiel op 501 miljoen dollar. 

“HPE leverde uitzonderlijke resultaten in het eerste kwartaal, met onze hoogste omzet in het eerste kwartaal sinds 2016 en de beste altijd niet-GAAP operationele winstmarge”, zegt Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. “Aangedreven door ons marktleidende hybride cloudplatform HPE GreenLake, hebben we voor het eerst een indrukwekkende run rate van 1 miljard dollar aan jaaromzet gerealiseerd. Deze resultaten, gecombineerd met een winnende strategie en bewezen uitvoering, positioneren ons goed voor FY23 en geven ons vertrouwen om onze financiële vooruitzichten voor het volledige jaar te verbeteren.”

"In het eerste kwartaal bleven we onze concurrentie overtreffen ondanks de ongelijke marktvraag en genereerden we meer inkomsten in elk van onze belangrijkste segmenten, met onze Edge-activiteiten Aruba als uitblinker", aldus Tarek Robbiati, executive vice president en CFO van Hewlett Packard Enterprise . "We concentreren ons nu op onze aandacht en investeren om ons momentum tot ver in de tweede helft van FY23 en FY24 vast te houden."

Segmentresultaten eerste kwartaal boekjaar 2023

De omzet van Intelligent Edge bedroeg 1,1 miljard dollar, een stijging van 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Compute-inkomsten waren 3,5 miljard dolalr, een stijging van 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet uit data storage bedroeg 1,2 miljard dollar, een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van Financial Services bedroeg 873 miljoen dollar, een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud