Lenovo tweakt ThinkEdge-automatisering en orkestratie op afstand

02-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Lenovo tweakt ThinkEdge-automatisering en orkestratie op afstand

Tijdens MWC 2023, kondigde Lenovo de volgende generatie ThinkEdge-automatisering en orkestratie op afstand aan met de introductie van nieuwe softwareoplossingen om de inzet van edge-oplossingen te versnellen.

De nieuwe Lenovo Open Cloud Automation (LOC-A) 2.6 software levert een veilige, geautomatiseerde setup, waardoor klanten wereldwijde edge implementaties voor een willekeurig aantal locaties binnen enkele minuten kunnen voltooien, met één druk op de knop vanaf een enkel apparaat, zoals een pc, smartphone of tablet. De nieuwe Lenovo XClarity edge-to-cloud beheersoftware vereenvoudigt ook orkestratie, onderhoud en meting met één uniforme kijk op alle edge-to-cloud oplossingen van Lenovo, zo meldt de vendor.

Lenovo introduceerde daarnaast ook zijn maximaal aanpasbare ThinkEdge SE10, een geoptimaliseerd client edge-apparaat op instapniveau waarmee klanten analoge en digitale gegevens, zoals temperatuur en vochtigheid, kunnen vastleggen op edge-locaties van hun bedrijf. Deze oplossingen zullen bedrijven in een breed scala van snelgroeiende industrieën helpen de wereldwijde uitrol van edge computing te versnellen, snellere inzichten te genereren en intelligente transformatie te versnellen.

Nu de hoeveelheid wereldwijde gegevens van sensoren, camera's en andere bronnen exponentieel toeneemt, helpen de volgende generatie technologieën die datacenter-achtige computing aan de edge leveren bedrijven om netwerkbeperkingen te overwinnen. Om de vertraging - die ontstaat door massale gegevensoverdracht - te beperken, maken klanten gebruik van edge computing-technologieën om gegevens te verwerken bij de bron waar ze ontstaan, zodat ze sneller bruikbare inzichten krijgen en innovatieve diensten voor eindgebruikers kunnen aanbieden. Edge locaties zijn echter vaak onbemand en moeilijk bereikbaar. In combinatie met nieuwe schaalbare server- en computerdiensten zal het volledige aanbod van Lenovo op het gebied van far edge to cloud-oplossingen bedrijven in staat stellen een heel netwerk van edge-apparaten in te zetten die over de hele wereld verspreid zijn, wat een cruciale evolutie in data intelligence inluidt.

"Naarmate de behoefte aan edge computing groeit, worden klanten geconfronteerd met uitdagingen rond het inzetten en beheren van talrijke edge sites vanwege complexiteit en beperkte middelen", zegt Charles Ferland, Vice President en General Manager of Edge Computing, Lenovo Infrastructure Solutions Group. "Met de nieuwe Lenovo Open Cloud Automation en het end-to-end ThinkEdge portfolio van clients en servers maakt Lenovo een nieuw tijdperk van edge-automatisering en beheer op schaal mogelijk. De innovaties in het ThinkEdge-portfolio stellen klanten in staat om data te verwerken waar deze ook wordt gecreëerd en de kracht van AI op edge-locaties te benutten."

Intelligentie aan de edge ontsluiten
Moderne edge-infrastructuur ontsluit data-intelligentie om de grootste uitdagingen van de mensheid op verre locaties over de hele wereld op te lossen. De oude stad Barcelona wordt omgevormd tot een van de slimste ter wereld, dankzij een netwerk van Lenovo ThinkEdge-servers die de bekroonde 5G-infrastructuur voeden. Door een smartphone op te tillen in de buurt van de pittoreske kerk La Sagrada Familia in Barcelona wordt een toeristische video onmiddellijk op het scherm afgespeeld, terwijl in de glamoureuze Mercat de la Concepcio een persoonlijke shopper rechtstreeks via de hightech augmented reality-bril voedselaanbevelingen uitzendt. Terwijl de uitrol doorgaat, worden Lenovo ThinkEdge-servers ingezet in straatkasten rond de stad, waardoor kunstmatige intelligentie kan zorgen voor een betere reactie op noodsituaties, openbare veiligheid en toegankelijkheid.

Het robuuste ThinkEdge-portfolio is gebouwd voor de unieke uitdagingen van afgelegen locaties en maakt gebruik van de ThinkShield-beveiligingsmogelijkheden van Lenovo, met de modernste en strengste beveiligingsmaatregelen in de sector om gegevens veilig te houden, zoals versterkte fysieke en cyber sabotagedetectie en vergrendelingsbehuizingen die onbevoegde toegang voorkomen. De servers zijn ook bestand tegen de hete zomertemperaturen en de kille winters in Barcelona.

In de toekomst kunnen deze edge servers helpen het verkeer beter te beheren, door berichten van verkeerslichten naar auto's te sturen, te waarschuwen wanneer deze op het punt staan door rood te rijden en hen te helpen zuinig te rijden.

Massale inzet van edge computing mogelijk maken

Nu de vraag naar edge computing toeneemt, vereenvoudigt de nieuwe Lenovo Open Cloud Automation (LOC-A) 2.6 de processen die vroeger wekenlang handmatig werk vereisten drastisch. LOC-A kan de inzet van ThinkEdge clients en servers op schaal binnen enkele minuten automatiseren, waardoor er geen handmatige middelen en mogelijke menselijke fouten meer nodig zijn. Met LOC-A 2.6 kunnen Lenovo ThinkEdge-servers rechtstreeks naar de gewenste edge-locaties worden verzonden, waar ze op afstand veilig kunnen worden geverifieerd, geactiveerd en geregistreerd, waardoor de time-to-value wordt versneld.

"Bij edge computing zijn er verschillende variabelen die moeten worden aangepakt. Bij Insight Enterprises Inc. helpen we klanten vaak met het implementeren van systemen op afgelegen locaties waar de ruimte beperkt is, de toegang moeilijker is, en de omstandigheden zwaarder zijn dan in een traditioneel datacenter. Elke locatie afzonderlijk is een uitdaging, maar de edge is een gedistribueerde omgeving waar die variabelen vaak in de duizenden of zelfs tienduizenden lopen. Om onze klanten te helpen hun edge-oplossingen te schalen, hebben we voldoende rekenkracht nodig om meerdere uiteenlopende workloads te ondersteunen en de tooling en logistiek om alles efficiënt te beheren. Daarom hebben we Lenovo gekozen als partner voor edge technologie", aldus Juan Orlandini, hoofdarchitect en Distinguished Engineer bij Insight.

LOC-A werkt de firmware van het edge-apparaat automatisch en op afstand bij en installeert en configureert vervolgens alle platformcomponenten zoals het besturingssysteem en de cloudsoftware. Voorheen moesten beheerders op inflexibele wijze software vooraf laden in een fabriek, of het logistiek complexe proces ondergaan van het één voor één installeren van software-images op opslagplaatsen. Met LOC-A 2.6 worden edge-apparaten met één druk op de knop geïnstalleerd, met minimale uitvaltijd, wat onmiddellijke waarde oplevert door het gebruiksgemak en de efficiëntie, en waardoor snelle computertoepassingen en inzichten uit wereldwijd verzamelde gegevens mogelijk worden zonder vertraging. LOC-A 2.6 is geschikt voor Lenovo's ThinkEdge portfolio van SE10-, SE30-, SE50-, SE70-, SE350- en SE450-servers.

Overal bedrijfsresultaten transformeren
Het Lenovo ThinkEdge-portfolio biedt een volledige reeks oplossingen, software en diensten voor client- en server edge infrastructuur. Het nieuwe ThinkEdge SE10-clientapparaat met Intel® Atom™-processor zet analoge metingen, zoals temperatuur, verlichting en vochtigheid om in digitale gegevens, die vervolgens kunnen worden geanalyseerd voor inzichten en acties. Het compacte en robuuste ontwerp van de ThinkEdge SE10 is geoptimaliseerd voor analoog-naar-data verwerking, overal waar klanten het nodig hebben, inclusief winkellocaties, productiefaciliteiten en slimme gebouwen. Met behulp van de ThinkEdge SE10 kunnen bedrijven voedselverspilling tegengaan, sortering en verwerking automatiseren, voorraadbeheer verbeteren en zelfbedienings- of beveiligingsfuncties in al hun activiteiten verbeteren. Van extreme temperaturen tot de meest beperkte ruimtes, de SE10 is ontworpen als het meest veelzijdige apparaat in het ThinkEdge-portfolio en beschikbaar in een industrieel specifiek ontwerp, met de nog robuustere ThinkEdge SE10-i.

Lenovo's volledig geïntegreerde edge business beschikt ook over een reeks nieuw beschikbare ondersteuningsdiensten, waaronder Lenovo's Edge Data Management Workshops en AI Innovators Program. Door samen te werken met Lenovo kunnen bedrijven een uitgebreid ecosysteem van deskundige consultants benutten die opgeleid zijn om klanten te helpen een duidelijk pad voor de uitrol te bepalen en snellere edge-implementaties te realiseren om schaalgrootte te bereiken.

Het aanbod van Lenovo, dat een compleet portfolio van edge servers, AI-ready opslag en oplossingen biedt, is ook beschikbaar as-a-service via Lenovo TruScale, dat workloads eenvoudig uitbreidt van de edge naar de cloud in een op consumptie gebaseerd model.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud