LOGEX kondigt investering aan van Thoma Bravo

01-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

LOGEX kondigt investering aan van Thoma Bravo

LOGEX, een Europese leverancier van analyses in de gezondheidszorg, kondigt een investering aan van Thoma Bravo, een toonaangevend software-investeringsbedrijf. De bestaande aandeelhouders van LOGEX, de oprichters van het bedrijf en Summa Equity blijven betrokken bij het bedrijf en zullen nauw samenwerken met Thoma Bravo en het uitvoerend comité om de Europese groei van LOGEX te ondersteunen en innovatie in gezondheidszorganalyses verder te stimuleren.

LOGEX is een leverancier van analyses in de gezondheidszorg die gegevens gebruikt om zorgverleners en ziekenhuizen te helpen betere beslissingen te nemen en optimale gezondheidsresultaten voor patiënten te leveren, terwijl de kosten worden verlaagd. LOGEX, opgericht in 2008 en met het hoofdkantoor in Amsterdam, is momenteel actief in tien landen met de ambitie om verder uit te breiden in Europa.

“Onze missie is om data om te zetten in betere gezondheidszorg. Er is dringend behoefte aan sterkere, veerkrachtigere en beter toegankelijke gezondheidsstelsels in Europa. We zijn al actief in 10 Europese markten en we weten dat we een rol van betekenis kunnen spelen in de ontwikkeling van de gezondheidszorg in Europa en het interoperabel maken van systemen voor verbeterde internationale samenwerking als we verder kunnen uitbreiden. Thoma Bravo, met hun diepgaande technische kennis en hun expertise in operationele uitmuntendheid, zal een fantastische partner zijn om ons te helpen dat doel te bereiken”, aldus Philipp Jan Flach, Chief Executive Officer bij LOGEX.

Thoma Bravo is een actieve investeerder in Europa en heeft daar in de afgelopen 12 jaar $ 11 miljard aan eigen vermogen ingezet in 11 transacties. Om de expansie van het bedrijf in Europa verder te ondersteunen, opende Thoma Bravo in september 2022 een kantoor in Londen om de aanwezigheid en investeringsactiviteit van het bedrijf te vergroten. Dit markeert de eerste investering van Thoma Bravo door zijn in Europa gevestigde team.

“Met zijn best-in-class softwareoplossingen die de levering en kwaliteit van zorg optimaliseren, heeft LOGEX een reële impact op patiënten. We zijn verheugd om samen te werken met LOGEX en zijn getalenteerde team om voortdurende innovatie te stimuleren en zijn missie om de Europese gezondheidszorg te verbeteren vooruit te helpen. We kijken ernaar uit om de gedemonstreerde software- en operationele capaciteiten van Thoma Bravo te benutten om het bedrijf te helpen zijn plannen waar te maken”, aldus David Tse, Vice President bij Thoma Bravo.

Jefferies LLC trad op als exclusief financieel adviseur van LOGEX en Allen & Overy diende als juridisch adviseur. Kirkland & Ellis LLP trad op als juridisch adviseur van Thoma Bravo en Harris Williams & Co. Ltd was de exclusieve financiële adviseur van Thoma Bravo.

Terug naar nieuws overzicht