Cisco neemt securitybedrijf Valtix over

28-02-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cisco neemt securitybedrijf Valtix over

Cisco kondigt de overname van Valtix aan. Valtix levert een Cloud Network Security Platform, waarmee het multi-cloud beveiliging biedt voor Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud Platform en Oracle Cloud Infrastructure.

"Als we denken aan de huidige bedrijfsinfrastructuren, bestaat de kern uit een paar elementen: meerdere public clouds (voornamelijk Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud en Oracle Cloud Infrastructure) en clusters van private clouds. De beveiligingscontroles op deze ongelijksoortige clouds werken echter geïsoleerd. Deze silo's creëren een probleem met de zichtbaarheid, wat op zijn beurt leidt tot een probleem met de doeltreffendheid (je kunt niet beschermen wat je niet kunt zien). Dit vormt een aanzienlijke operationele last voor beveiligingsteams", schrijft Raj Chopra, SVP, Chief Product Officer voor Cisco Security bij Cisco, in een blogpost.

'Het netwerk brengt alles samen'

"In deze verschillende clouds is er één ding dat alles samenbrengt: het netwerk. Het is de enige plek waar al het verkeer tussen applicaties en van applicaties naar gebruikers stroomt. Daarom is het de enige plek waar u de zichtbaarheid, telemetrie en beleidsafdwinging heeft die nodig zijn voor geconsolideerde, consistente beveiliging."

Dit principe staat centraal in het netwerk- en securityplatform Cisco Security Cloud. In lijn met deze visie neemt Cisco Valtix over. Cisco verwacht de overname in het derde kwartaal van zijn financiële jaar 2023 af te ronden. Het team van Valtix treedt in dienst bij de Security Business Group van Cisco. Zij gaan hier werken aan de integratie van het bedrijf in het Security Cloud-portfolio van Cisco.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud