NTT en Cisco bieden Private 5G aanbod voor industriële transformatie

25-02-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NTT en Cisco bieden Private 5G aanbod voor industriële transformatie

Cisco, speler in technologie, en NTT Ltd., een IT-leverancier van infrastructuur en diensten, maken bekend dat ze gaan samenwerken om Private 5G aan te bieden voor de sectoren Automotive, Logistiek, Gezondheidszorg, Retail en Overheid.

NTT en Cisco zijn van plan om samen te innoveren en gezamenlijk de technologie en managed services te introduceren waarmee klanten Private 5G succesvol kunnen inzetten en betere bedrijfsresultaten kunnen behalen. De bedrijven zijn van plan om edge connectiviteit te versnellen via NTT's Managed Private 5G-oplossing, gecombineerd met Intel-hardware. Cisco- en NTT-klanten zijn zo in staat om Private 5G naadloos in hun reeds bestaande LAN/WAN/cloud-infrastructuur te integreren.

Samen kunnen de bedrijven snel cruciale Industrie 4.0-toepassingen mogelijk maken. Denk hierbij aan push-to-talk 'walkie talkie'-communicatie, Automatisch Geleide Voertuigen (AGV's), altijd verbonden pc's (voor digitale frontline medewerkers), machine vision (bijvoorbeeld voorspellend onderhoud, PBM-detectie) en meer.

Cisco en NTT zijn al gestart met het coördineren van verschillende implementaties bij klanten. Met behulp van NTT's IoT connected oplossingen zijn de twee bedrijven van plan om computer vision voor productkwaliteitsanalyse, predictive analytics voor functionaliteit en onderhoud van productieapparatuur mogelijk te maken. Deze technologie zorgt er ook voor dat autonome voertuigen op de fabrieksvloer producten kunnen verplaatsen.

"Samen met NTT willen we onze klanten ondersteunen met de digitale transformatie inclusief de kracht van 5G en Wi-Fi voor IT- en OT-activiteiten", zegt Masum Mir, Senior Vice President en General Manager, Provider Mobility, Cisco Networking. "Onze cloud-managed private 5G biedt klanten naadloze integratie met hun enterprise network fabric samen met gemeenschappelijk beleid en zero trust security architectuur. Het helpt de technische, financiële en operationele risico's rondom met beheer van 5G netwerken te verminderen, zodat ze zich kunnen richten op het stimuleren van business agility en efficiëntie."

"Dit is een natuurlijke uitbreiding van de geavanceerde mogelijkheden en diensten van NTT waarmee we onze wereldwijde klanten helpen hun bedrijf te moderniseren. NTT en Cisco bouwen voort op onze wederzijdse inspanningen om een eenvoudig te beheren pure private netwerkoplossing te ontwikkelen", aldus Shahid Ahmed, Executive Vice President, New Ventures & Innovation bij NTT. "Als vooraanstaande systeemintegrator-partner van Cisco zijn de twee bedrijven in staat om een veilig, betrouwbaar en toekomstbestendig Private 5G-netwerk te implementeren voor onze gezamenlijke klanten die wereldwijd actief zijn."

Voor Cisco's Private 5G zal NTT netwerkinfrastructuurontwerp, implementatie, dagelijks beheer, use case ontwikkeling, device sourcing, compatibiliteit en end-to-end testen faciliteren.

Terug naar nieuws overzicht