Dell Technologies versnelt adoptie open telecom netwerk architecturen

23-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Dell Technologies versnelt adoptie open telecom netwerk architecturen

Dell Technologies helpt de telecommunicatie-industrie de acceptatie van open, cloud-native technologieën te versnellen met nieuwe oplossingen en partnerschappen, waaronder Dell Telecom Infrastructure Blocks voor Red Hat, nieuwe Dell PowerEdge edge-servers, een eigen wireless programma en een uitgebreid laboratorium capaciteit.

“De belofte van open telecomnetwerkarchitectuur is duidelijk voor operators, maar tot nu toe was het een uitdaging om te realiseren”, zegt Dennis Hoffman, senior vice president en general manager, Dell Technologies Telecom Systems Business. “Om deze uitdaging aan te gaan, heeft de industrie behoefte aan om verbruiksartikelen, geteste oplossingen te creëren die telecomoperators met vertrouwen in hun netwerken kunnen implementeren.Met onze nieuwe partnerschappen, oplossingen en uitgebreide laboratoriummogelijkheden laat Dell Technologies snel het industriële ecosysteem groeien en brengt het communicatieserviceproviders en technologiepartners samen, zodat we open kunnen stellen innovatie in actie.”

Dell werkt samen met Red Hat om het Telecom Infrastructure Block-portfolio uit te breiden

Dell introduceert Telecom Infrastructure Blocks voor Red Hat om netwerkoperators te helpen voldoen aan de eisen van 5G core en radio access network (RAN) workloads. De volledig ontwikkelde, cloud-native oplossing is mede ontworpen met Red Hat en wordt ondersteund door Dell services en support. De oplossing omvat de hardware, software en abonnementen die netwerkoperators nodig hebben om kernnetwerkfuncties te bouwen, uit te schalen en aan te sturen met behulp van Red Hat OpenShift en Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes.

De telecomnetwerken van vandaag zijn volgens Dell meestal gebouwd met silo's, leverancierspecifieke stapels die de operationele flexibiliteit en infrastructuurefficiëntie beperken. De oplossing van Dell is gebaseerd op open technologieën en vereenvoudigt het ontwerp, de implementatie en het levenscyclusbeheer van een telecomcloud. Met het uitgebreide Telecom Infrastructure Block-portfolio kunnen netwerkoperators de efficiëntie van het gebruik van hun IT-middelen verbeteren om de operationele kosten en het stroomverbruik te verlagen, wat hun ecologische voetafdruk verkleint.

ACG Research schat dat CSP's die Dell Telecom Infrastructure Blocks implementeren, de OpEx met 40% en CapEx met 10% kunnen verlagen in vergelijking met de implementatie van een telecomcloudinfrastructuur zonder de Dell-oplossing. ACG ontdekte dat door de energie- en koelingskosten te verlagen, in vijf jaar tijd 833 ton aan totale CO 2 -uitstoot kan worden bespaard, wat overeenkomt met het rijden van 179 auto's op gas gedurende een jaar of het gemiddelde elektriciteitsverbruik van 162 huishoudens gedurende een jaar.

"We zijn enthousiast over de waarde die Dell levert met hun Telecom Infrastructure Block-strategie en hun toewijding om keuze te bieden in de telecom-cloudstack", zegt Marc Rouanne, executive vice president en chief network officer, Dish Wireless. "Red Hat is een strategische speler in telecom. We zien deze aankondiging als een positieve stap in de richting van meer diversiteit in ecosystemen en het versnellen van open en gevirtualiseerde netwerken."

"Netwerken die op schaal werken van de kern tot de rand vereisen gelaagde mogelijkheden, over infrastructuur en softwaregedefinieerde architectuur, met extra beveiligingsmaatregelen, orkestratie en cloud-native applicaties", zegt Honoré LaBourdette, vice-president, telco, media, entertainment en edge ecosysteem, Red Hat. “Door samen te werken via een ecosysteem van bekwame hardware- en softwareleveranciers, zijn we beter uitgerust om op maat gemaakte oplossingen te leveren voor netwerkoperators die voldoen aan hun unieke behoeften. Red Hat OpenShift biedt een standaard cloud-native platform om kernnetwerkfuncties in elk IT-landschap aan te sturen voor meer flexibiliteit, wendbaarheid en bedrijfsresultaten.”

Dell introduceert PowerEdge-servers die zijn ontworpen voor open telecomnetwerken en de enterprise edge

De nieuwe Dell PowerEdge XR8000-, XR7620- en XR5610-servers zijn speciaal ontworpen voor telecom-, open RAN- en mobiele edge computing-workloads, terwijl edge-activiteiten worden vereenvoudigd. De compacte servers zijn gebaseerd op 4e generatie Intel Xeon schaalbare processors. Degenen met Intel vRAN Boost kunnen de behoefte aan een externe acceleratorkaart elimineren, wat resulteert in ongeveer 20 procent extra rekenkrachtbesparingen voor lagere eigendomskosten dan eerdere servers.

De schaalbare, modulaire ontwerpen vereenvoudigen implementatie en onderhoud, terwijl Network Equipment Building Systems Level 3 compliance en Zero Trust-mogelijkheden helpen om veiligheid en beveiliging in het veld te bieden. Met de Smart Cooling- technologie van Dell kunnen de servers minder stroom verbruiken en betere prestaties leveren. Bovendien ondersteunen de systemen temperaturen van -5 tot 55 graden Celsius op randlocaties, van de fabrieksvloer tot afgelegen mobiele basisstations.

"Door onze gewaardeerde technische samenwerking en het voldoen aan onze vereisten voor geëvolueerde gedistribueerde unit-platforms, juicht Vodafone de toevoeging van de XR8000 aan het Dell Technologies PowerEdge-portfolio toe", aldus Andy Dunkin, Open RAN RF en Digital Platform Development Manager bij Vodafone. "Het is een compacte en modulaire oplossing met de omgevingsspecificatie en vormfactor die de implementatie van O-RAN zal vergemakkelijken."

Dell private 5G wireless portfolio biedt keuze en flexibiliteit voor CSP's en ondernemingen

Het Dell Private Wireless Program, gebouwd op een divers ecosysteem van partners, is ontworpen om CSP's en zakelijke klanten meer keuze te bieden in particuliere draadloze oplossingen, zodat ze de beste oplossing voor hun eigen behoeften kunnen vinden. De particuliere draadloze oplossingen, die samen met technologiepartners zijn ontwikkeld, zijn gebaseerd op open architecturen, zijn vooraf getest en gevalideerd door Dell en omvatten mogelijkheden voor zelfbediening. Dell-professionals nemen complexiteit weg door oplossingsintegratie, end-to-end beheer en ondersteuning.

Dell Private Wireless met Airspan en Expeto is een volledig geïntegreerde oplossing voor middelgrote en grote ondernemingen om applicatieondersteuning op locatie en op afstand uit te breiden over particuliere en openbare 4G- en 5G-netwerken. Dell Private Wireless met Athonet helpt kleine en middelgrote bedrijven om snel hun keuze van netwerkarchitectuur, radioleverancier of spectrumband te implementeren voor een betaalbare, gebruiksvriendelijke particuliere draadloze oplossing.

Dell stimuleert wereldwijde samenwerking op het gebied van telecomecosystemen met uitgebreide laboratoriummogelijkheden

Het Dell Open Telecom Ecosystem Lab, gevestigd in Round Rock, Texas, ondersteunt meer dan 25 klanten en partners bij het testen, certificeren en valideren van open telecomoplossingen en -applicaties, zodat deze snel en eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd in telecomnetwerken. Dell voert zijn inspanningen op om innovatie te versnellen en samenwerking tussen ecosystemen te vereenvoudigen met:

Een nieuw Open Telecom Ecosystem Lab in Cork, Ierland , gaat vandaag open om klanten en partners een andere locatie te bieden om samen te werken in het wereldwijde, open telecom-ecosysteem.

Dell Open Telecom Ecosystem Lab Validation Services , die voortbouwen op de mogelijkheden van het lab om klanten speciale toegang te geven tot Dell-technici voor doorlopend ontwerpadvies en -validatie, waardoor CSP's risico'skunnen beperken en sneller nieuwe oplossingen en services kunnen lanceren.

Een nieuwe laboratoriumtestomgeving voor zelfcertificering van Wind River waar partners hun software kunnen testen en valideren met het Wind River Studio cloud-native platform voordat ze in een telecomnetwerk worden geïmplementeerd.

Beschikbaarheid

Dell Telecom Infrastructure Blocks voor Red Hat zullen in de tweede helft van 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.
De nieuwe Dell PowerEdge-servers zullen vanaf mei 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.
Dell Private Wireless met Expeto en Airspan is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.
Dell Private Wireless met Athonet is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.
Dell Open Telecom Ecosystem Lab Validation Services zullen vanaf de eerste helft van 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud