Het Kadaster kiest Atos voor IT-dienstverlening en inhuur van IT-professionals

16-02-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Het Kadaster kiest Atos voor IT-dienstverlening en inhuur van IT-professionals

Het Kadaster, dat gegevens over vastgoed en geografische informatie in Nederland registreert en verstrekt, kent behoefte aan brede ondersteuning van IT-diensten om zijn dienstverlening te ondersteunen en te verbeteren. Het ondertekent daarom een overeenkomst met Atos voor de levering van generieke IT-dienstverlening en de inhuur van IT-professionals met een maximale looptijd van zes jaar. Daarnaast zijn ook Ilionx en Ordina als partner geselecteerd. De totale aanbesteding zou ongeveer een waarde hebben van 50 miljoen euro.

Onderdeel van het contract is het inhuren van externe teams om - zelfstandig of in samenwerking met het Kadaster - te werken aan diensten of opdrachten. Het Kadaster wil zo een flexibelere invulling geven aan de inhuur van en beter meebewegen met relevante trends en ontwikkelingen.

'Innovatief'

Cora Smelik, lid van de Raad van Bestuur van het Kadaster: “We laten zien dat we niet alleen innovatief zijn in de technische aspecten, maar ook passende vormen van aanbestedingen zoeken voor de uitdagingen van de toekomst. Hoog presterende teams kunnen hierin echt het verschil gaan maken en we kijken dan ook uit naar de samenwerking.”
 
Atos ondersteunt al langer digitale transformaties bij Nederlandse overheidsdiensten. Vorig jaar sloot zij een overeenkomst met het CIZ, waarmee zij het CIZ in staat stelt zijn kritische applicaties te innoveren om de dienstverlening aan burgers, CIZ-medewerkers en partners te vereenvoudigen.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie