Avaya vraagt faillissementsbescherming aan

15-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Avaya vraagt faillissementsbescherming aan

Avaya heeft in de VS Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd na boekhoudkundige problemen met zijn cloud abonnement diensten. Het meldt ongedekte claims ter waarde van miljoenen dollars van onder meer Verint Americas, Microsoft en solution provider SHI International.

Avaya meldt dat ruim 90% van zijn investeerders akkoord zijn gegaan met een financiële herstructurering. Het bedrijf verwacht hierdoor zijn business transformatie te kunnen versnellen, meer te kunnen investeren in zijn cloud-gebaseerde portfolio en de positie van het bedrijf te kunnen versterken.

De voltooiing van de financiële herstructurering moet de totale schuld van het bedrijf met meer dan 75% verminderen, van ongeveer 3,4 miljard dollar tot ongeveer 800 miljoen dollar. Avaya wil zijn cashvoorraad vaerhogen en zijn liquiditeitspositie versterken. Dankzij de steun van haar investeerders verwacht het bedrijf de financiële herstructurering versneld te kunnen doorvoeren en binnen 60 tot 90 dagen te voltooien. Het bedrijf meldt dat de acties geen invloed zullen hebben op de klanten, kanaal- en strategische partners, leveranciers, verkopers of werknemers van het bedrijf.

Alan Masarek, Chief Executive Officer van Avaya, zei: “Ik kwam bij Avaya om de kracht van het iconische merk, de wereldwijde klantenvoetafdruk, het enorme partnerecosysteem, de grootschalige communicatie-implementaties en het uitstekende team te helpen ontsluiten. Voortbouwend op dit geweldige fundament hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het pionieren van een ambitieuze transformatie van het bedrijfsmodel, het opzetten van een concurrerende productstrategie voor onze abonnements- en clouddiensten en het implementeren van operationele efficiëntie om het Avaya-ecosysteem beter van dienst te zijn. Het versterken van de kapitaalstructuur van Avaya is een kritieke stap om onze transformatie volledig te realiseren, en we zijn verheugd om verder te gaan als een goed gekapitaliseerde onderneming met een van de sterkste balansen in onze branche, die substantiële contanten bevat om in ons eigen succes te investeren.”

Extra informatie

Aanvullende informatie over het proces onder toezicht van de rechtbank van het bedrijf is beschikbaar op www.AvayaRestructuringInfo.com.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud