F5 stelt Bart Salaets aan als EMEA Field CTO

10-02-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

F5 stelt Bart Salaets aan als EMEA Field CTO

F5 benoemt Bart Salaets (foto) tot Field Chief Technology Officer in de EMEA-regio. In deze nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor het versterken van de marktpositie van F5 vanuit een technisch perspectief. Dit doet hij onder meer door contacten te onderhouden met 'C-Suite'-klanten, partners, analisten en journalisten.

Salaets kwam na zijn studie aan de Universiteit Leuven al direct in de netwerktechnologie terecht en beschikt over ruim 20 jaar werkervaring op dat gebied. Sinds 2011 werkt hij bij F5, meest recentelijk als hoofd van EMEA Solutions Architects. Hij is ook actief geweest als lead solutions architect voor het service provider team van F5. Voordat hij bij F5 kwam, bekleedde hij functies als consultant en technisch leider bij Juniper Networks, Redback Networks en Alcatel-Lucent. 

Salaets rapporteert aan Vincent Lavergne

In zijn nieuwe functie rapporteert Salaets aan Vincent Lavergne, VP for Solutions Engineering bij F5. Hij werkt samen met het EMEA solution architect team en de Global CTO, Geng Lin.

Lavergne: "Organisaties omarmen in hoog tempo digitale transformatie en automatisering. Ondertussen zijn applicaties - hoe ze worden gebouwd, de infrastructuren waarop ze draaien en de gegevens die ze voeden - voortdurend in ontwikkeling. In zijn nieuwe functie is Bart in een unieke positie om naar onze klanten en partners te luisteren en hen te helpen, onder andere door apps en API's te leveren en te beschermen, ongeacht waar ze worden gehost."

'Spannende nieuwe uitdaging'

Salaets: "Dit is voor mij en mijn solution architect team een spannende nieuwe uitdaging om aan te gaan. Centraal in mijn nieuwe rol staat dat ik ervoor moet zorgen dat onze waarden volledig in lijn zijn met de realiteit in de markt en de sector. Dit betekent veel luisteren en betrokkenheid, vooral omdat we innovatieve digitale transformatie in nieuwe markten willen ondersteunen."

Lin: "Vandaag de dag zijn bedrijven in elke branche bezig met een digitale transformatie reis. F5's Adaptive Applications visie en productportfolio helpen bedrijven wendbaarder, veiliger en applicatiegedreven te worden. Bart's ervaring en leiderschap in applicatiediensten, oplossingsarchitectuur en klantbetrokkenheid maken hem zeer geschikt voor deze strategische rol."

Terug naar nieuws overzicht
Security