Cisco leidt miljoenen cybersecurity specialisten op

Cisco leidt miljoenen cybersecurity specialisten op

Cisco leidt miljoenen cybersecurity specialisten op

Cisco leidt miljoenen cybersecurity specialisten op

Cisco leidt miljoenen cybersecurity specialisten op

07-02-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco leidt miljoenen cybersecurity specialisten op

Cisco zijn doel aangekondigd om de komende tien jaar 10 miljoen mensen op te leiden in digitale en cyberbeveiligingsvaardigheden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Dit meldt de tech leverancier tijdens Cisco Live 2023 in Amsterdam.

Het aantal te trainen mensen maakt deel uit van Cisco's 10-jarige ambitie om 25 miljoen mensen wereldwijd te voorzien van digitale vaardigheden via Cisco's Networking Academy. Dit vlaggenschipprogramma viert dit jaar zijn 25e verjaardag en heeft tot nu toe 17,5 miljoen studenten in 190 landen bereikt. Sinds de start in EMEA heeft het zich verspreid naar 120 landen in de regio en meer dan 6,3 miljoen studenten opgeleid via 5.800 samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen en organisaties die Networking Academy-cursussen aanbieden.

De toekomst van innovatie, groei en mondiaal concurrentievermogen hangt af van het opbouwen van een sterke digitale economie die op haar beurt afhankelijk is van digitaal geschoolde arbeidskrachten. Volgens het World Economic Forum zullen door de vooruitgang in technologie en automatisering tegen 2025 85 miljoen banen verdwijnen en wereldwijd 97 miljoen nieuwe banen worden gecreëerd. Cisco streeft ernaar miljoenen mensen over de hele wereld uit te rusten met de technische en digitale vaardigheden die nodig zijn voor deze nieuwe banen door het personeel van de toekomst te versterken via de Networking Academy.

“We hebben een wereldwijd personeelsbestand nodig dat is uitgerust met digitale vaardigheden om duurzame en veilige bedrijven en rechtvaardigere samenlevingen te ontwikkelen. Het opbouwen van een lokale pool van talent van de volgende generatie is van cruciaal belang voor sociale inclusie en economische veerkracht op de lange termijn”, aldus Guy Diedrich, SVP en Chief Innovation Officer, Cisco. “Er is een heel ecosysteem voor nodig dat samenwerkt om dit te bereiken. Door de samenwerking van Cisco Networking Academy met lokale organisaties hebben we de afgelopen 25 jaar het leven van 17,5 miljoen studenten beïnvloed.”

"Digitale vaardigheden zijn schaars in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wat ons allemaal een reden tot zorg zou moeten zijn", aldus Wendy Mars, President van Cisco EMEA. “Zonder toegang tot een sterke talentenpool zal het moeilijker zijn om de digitale transformatie in het juiste tempo voort te zetten. Ik ben trots op de resultaten van de Cisco Networking Academy tot nu toe en kijk ernaar uit om nog veel meer bekwame mensen met verschillende achtergronden in de branche te verwelkomen.”

Daartoe lanceert Cisco een samenwerking met Randstad , een wereldleider in de HR-dienstensector, om talent te helpen hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en hen voor te bereiden op de snel digitaliserende arbeidsmarkt. Cisco en Randstad streven ernaar om 300.000 mensen om- en bij te scholen op het gebied van cyberbeveiliging, programmeren en infrastructuurautomatisering. Het partnerschap loopt momenteel in Nederland en Italië en meer landen volgen tot 2023.

Chris Heutink, COO van Randstad: “We zijn erg trots om samen te werken met Cisco om het talent van morgen uit te rusten met de vaardigheden die ze nodig hebben om te slagen in een snel veranderende wereld van werk. Via partnerschappen zoals deze ondersteunen we talent om de vaardigheden die ze hebben opgedaan om te zetten in kansen, door vaardigheden te combineren met toegang tot de arbeidsmarkt.”

Cisco Networking Academy – 25 jaar training van het personeel van de toekomst

Cisco Networking Academy is een van 's werelds langstlopende programma's voor vaardigheden naar werk en biedt technisch onderwijs via sterke publiek-private partnerschappen, een hoogwaardig curriculum en inclusieve programma's voor personeelsontwikkeling.

In samenwerking met onderwijsinstellingen, overheidsleiders en gemeenschapsorganisaties over de hele wereld maakt Cisco Networking Academy gebruik van Cisco's branche-expertise om een cloudgebaseerd curriculum en tools te leveren, gericht op informatie- en communicatietechnologieën die de toekomst vormgeven - zoals beveiliging, netwerken , samenwerking en Internet of Things (IoT). Cursussen zijn ontworpen om leerlingen uit te rusten met de vaardigheden die de industrie nodig heeft, met behulp van gamificatie, beoordelingen en probleemoplossing om het succes van leerlingen te ondersteunen.

Cursussen ondersteunen een continuüm van leren, van nieuwsgierigheid tot carrières, sluiten aan bij door de industrie erkende certificeringen en bereiden leerlingen voor met overdraagbare, leveranciersneutrale, werkklare vaardigheden. In de loop der jaren heeft 94% van de ondervraagde studenten in EMEA die op Cisco-certificering afgestemde cursussen hebben gevolgd, een baan en/of een opleidingsmogelijkheid gekregen.

Cisco Networking Academy heeft een lange geschiedenis in het bevorderen van diversiteit op technisch gebied en het bieden van leermogelijkheden aan studenten van alle achtergronden.

Betekenisvolle impact door verbeterde toegang met een op de leerling gericht platform

De Cisco Networking Academy heeft een nieuw Skills For All -platform gebouwd om ervoor te zorgen dat de beste content voor zoveel mogelijk leerlingen toegankelijk is.

Hoogtepunten van het nieuwe platform zijn:

  • Een op de leerling gericht platform waarmee leerlingen overal en altijd aan hun bijscholingstraject kunnen beginnen, of het doel nu het verwerven van basisvaardigheden is of het begin van een leertraject dat eindigt in certificering en werkgereedheid.
  • Het platform is gebruiksvriendelijk en toegankelijk, waardoor leerlingen de flexibiliteit hebben om ervoor te zorgen dat roosters en beperkingen, gekoppeld aan dagelijkse uitdagingen, geen belemmering vormen voor digitale bijscholing.
  • Het leveren van betekenisvolle impact is altijd onderdeel geweest van de visie van Cisco Networking Academy. Dat betekent ervoor zorgen dat achtergestelde en kansarme bevolkingsgroepen kansen krijgen om deel te nemen aan leertrajecten die hun leven kunnen veranderen.

Voorbeelden van Networking Academy-partnerschappen in Europa

Duitsland : Networking Academy werkt samen met de REDI School in Duitsland om vrouwelijke migranten en vluchtelingen te certificeren met behulp van Cisco Networking Academy-trajecten. Vrouwen die een certificering behalen, hebben toegang tot vacatures binnen Cisco en in het partnerecosysteem. Deze oplossing is met succes ingezet tijdens de migrantencrisis in 2015 en in het aanhoudende conflict in Oekraïne.

VK : In 2022 bood de Cisco Networking Academy, in samenwerking met Glasgow Caledonian University en Scotland Women in Technology , een gratis leertraject over cyberbeveiliging aan voor vrouwen van alle opleidingsniveaus, gericht op het bieden van banen binnen het technische ecosysteem in Schotland aan kandidaten na voltooiing.

Frankrijk : via het Networking Academy-programma biedt Cisco studenten, werkzoekenden en mensen die van carrière willen veranderen, toegang tot nieuwe vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging, netwerken en IT. Cisco en Plaine Commune, evenals La Maison de l'Emploi du Territoire de Plaine Commune (Arbeidsorganisatie van “Plaine Commune”) gaan gedurende drie jaar samenwerken om iedereen (met bijzondere aandacht voor het aantrekken van vrouwen) de mogelijkheid te bieden om de essentiële vaardigheden om te leven en te werken in de samenleving van morgen.

Italië : In Turijn, Italië, heeft de Cisco Networking Academy via onze samenwerking met de gemeente Turijn gemeentewerkers een basisopleiding in cyberbeveiliging gegeven dankzij onze cursus Inleiding tot cyberbeveiliging, waardoor de cybergereedheid van de lokale overheid werd versterkt.

Griekenland : In Griekenland heeft een lopend programma, in samenwerking met het Wetenschappelijk College van Griekenland en KEDE (Federatie van Griekse Gemeenten) , tot doel 200 kandidaten uit 8 Griekse gemeenten (burgers en leden van hun administraties) de kans te geven deel te nemen aan een volwaardig traject voor cyberbeveiligingscertificering, gratis.

Spanje : In Spanje heeft de Cisco Networking Academy samengewerkt met verschillende partners om vrouwen, werklozen en groepen die het risico lopen op digitale sociale uitsluiting te trainen. In samenwerking met Escuela de Organización Industrial (EOI) boden ze basisopleidingen aan voor langdurig werklozen en mensen onder de 30 jaar. Networking Academy-partner, Human Age Institute, een onderdeel van Manpower , heeft onlangs het Woman Rethinking Digital-programma afgerond om vrouwen te trainen in essentiële zaken op het gebied van cyberbeveiliging.

Polen : Cisco Networking Academy heeft samen met haar onderwijspartner, de University of Information Technology and Management (UITM), in Rzeszów, het Start IT - Cisco4Ukraine-programma gelanceerd om de komende 2 jaar 10.000 mensen op te leiden. Het is ontworpen voor Oekraïense vluchtelingen die digitale vaardigheden willen opbouwen, om- of bijscholen.

Terug naar nieuws overzicht
Security