Cisco nieuwste cloud tools bieden inzicht

07-02-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco nieuwste cloud tools bieden inzicht

Cisco heeft nieuwe innovaties aangekondigd op het gebied van door de cloud managed netwerken, waarmee het zijn belofte waarmaakt om klanten te helpen hun IT-activiteiten te vereenvoudigen, zo meldt de tech gigant tijdens Cisco Live in Amsterdam RAI.

Met nieuwe cloudbeheertools voor industriële IoT-toepassingen, vereenvoudigde dashboards om IT- en OT-activiteiten te convergeren, en flexibele netwerkintelligentie om alle industriële activa te bekijken en te beveiligen, zegt Cisco een uniforme ervaring te leveren die echte zakelijke flexibiliteit biedt.

"De meest effectieve manier om de groeiende complexiteit te beheersen en meer inzicht te geven in de bedrijfsvoering, is door middel van betrouwbare connectiviteit en volledig inzicht in de activiteiten en middelen van een organisatie", zegt Vikas Butaney , SVP/GM, SD-WAN, Cloud Connectivity en Industrial IoT Networking , Cisco. "Een sterk partnerschap tussen alle technologieteams - beveiliging, netwerken en operaties - is essentieel. Met deze nieuwe innovaties zijn we verheugd organisaties uit te rusten met de tools die nodig zijn voor een uniforme, vanuit de cloud geleverde aanpak die de kracht van de zakelijke IT netwerk om de industriële voorsprong te schalen en te beveiligen."

Vereenvoudigde IT/OT voor industriële netwerken

Organisaties breiden hun netwerken uit naar nieuwe plaatsen. Ze moeten de kernactiviteiten van de onderneming verbinden met industriële ruimten, verspreid over elektriciteitsnetten, productiefaciliteiten en transportnetwerken. Ze geven ook prioriteit aan duurzaamheid en veerkracht in hun activiteiten, waardoor de behoefte aan meer zichtbaarheid in hun omgeving toeneemt. De gedistribueerde aard van deze operaties maakt netwerken complex om te beheren, en naarmate deze industrieën hun bedrijfsmiddelen digitaliseren, groeit het aanvalsoppervlak voor cyberbeveiliging.

Cisco introduceert nieuwe cloudservices in zijn IoT Operations Dashboard om de zichtbaarheid van industriële activa te vergroten en activa veilig te beheren vanaf elke locatie:

Cisco Cyber Vision is nu geïntegreerd met Cisco IoT Operations Dashboard om IT- en operationele teams volledig inzicht te geven in IT- en OT-apparaten om bedreigingen in de hele organisatie te beheren, waardoor een uniforme beveiligingspostuur voor het hele netwerk wordt geboden.

Secure Equipment Access Plus maakt het voor IT- en OT-teams gemakkelijker om aangesloten apparatuur op afstand te implementeren, te beheren en problemen op te lossen. Deze service biedt nu toegang tot alle aangesloten apparatuur met IP-connectiviteit, zodat operationele teams native applicaties op hun werkstations kunnen uitvoeren om gemakkelijker toegang te krijgen tot externe activa.

Deze innovaties, samen met Cisco's uitbreiding van zijn portfolio van zijn Catalyst industriële draadloze en switching-portfolio, bieden meer gemeenschappelijke tooling en data zodat IT- en OT-teams efficiënter kunnen samenwerken om downtime van kritieke infrastructuur te verminderen, een grotere bedrijfsproductiviteit en -efficiëntie te stimuleren, en verbetering van de algehele veiligheid en beveiliging.

ThousandEyes voor OpenTelemetry vereenvoudigt IT-data-intelligentie

Het is noodzakelijk om op het juiste moment over de relevante gegevens te beschikken om de digitale ervaringen van gebruikers te optimaliseren, maar gegevens zijn niet altijd gemakkelijk te verzamelen en te correleren. Om klanten te helpen deze uitdaging aan te gaan, ondersteunt Cisco ThousandEyes nu OpenTelemetry, het open-source framework en de industriestandaard waarop partners, klanten en providers vertrouwen om cloud-native en gedistribueerde telemetriegegevens te genereren, verzamelen, verwerken en exporteren.

Als de eerste oplossing voor netwerkzichtbaarheid die OpenTelemetry ondersteunt, maakt ThousandEyes het voor klanten mogelijk om cloud- en internetintelligentie met elkaar te verbinden via een breed scala aan oplossingen voor ongeëvenaarde gegevenscorrelatie en inzicht. Met ThousandEyes voor OpenTelemetry maakt Cisco echte end-to-end gecorreleerde inzichten mogelijk in uiteenlopende domeinen, van gebruiker tot applicatie, voor optimale digitale ervaringen.

Unified SASE-oplossingen voor alle Cisco SD-WAN-klanten

Om netwerkbeveiliging en beleidsbeheer te vereenvoudigen, ondersteunt Cisco's uniforme SASE-oplossing, Cisco+ Secure Connect, nu integratie in Cisco SD-WAN-fabrics met behulp van Viptela-technologie. Cisco SD-WAN-klanten hebben nu toegang tot snelle, veilige privé-applicaties en internettoegang, waardoor ze hun werknemers overal een veilige ervaring kunnen bieden.

Deze uniforme oplossing brengt netwerken en beveiliging samen om klanten één enkel platform en een gestroomlijnd operationeel model te bieden dat de zichtbaarheid, het beheer en de controle over een hybride werkomgeving vereenvoudigt en schaalt. Dit geconvergeerde bedrijfsmodel biedt IT-teams ook meer zichtbaarheid en controle over het netwerk, waardoor ze de ervaring eenvoudig kunnen beheren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud