Extreme Networks ziet omzet en winst stijgen

01-02-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Extreme Networks ziet omzet en winst stijgen

Extreme Networks heeft de financiële resultaten vrijgegeven voor het tweede fiscale kwartaal dat is geëindigd 31 december 2022. De omzet bedroeg 318,3 miljoen dollar, een stijging van 13% op jaarbasis en een stijging van 7% op kwartaalbasis. De winst steeg naar 179 miljoen dollar.

Voorzitter en algemeen directeur Ed Meyercord verklaarde: “Extreme Networks leverde opnieuw een kwartaal met geweldige resultaten. De aanhoudende kracht van abonnementen en versnelde productleveringen zorgde voor nog een kwart van de jaar-op-jaar omzetgroei met dubbele cijfers. We verhogen onze omzetgroeivooruitzichten voor FY23 naar de bovenkant van ons bereik van 10-15% en verwachten dat dit momentum zich voortzet in FY24, naarmate de supply chain-omgeving blijft verbeteren."

“We hebben vertrouwen in de vraag van de eindklant. De meeste van onze boekingen vinden plaats bij de overheid, het onderwijs en de gezondheidszorg, waar de uitgaven veerkrachtiger zijn. Ons verbeterde aanbod van fabric- en cloudabonnementen wint aan populariteit op de markt. Ten slotte hebben we een goede zichtbaarheid voor de tweede helft van het jaar op basis van de kracht van onze verkooptrechter”, vervolgt Meyercord.

Met betrekking tot de CFO-transitie die afzonderlijk werd aangekondigd, voegde Meyercord toe: "We zijn verheugd dat onze zeer getalenteerde SVP Finance,Cristina Tat, zal de rol van interim CFO op zich nemen. Wij wensenRemy Thomasniets dan succes in zijn nieuwe onderneming.”

Terug naar nieuws overzicht