EU wil telecomproviders ondersteunen bij uitrol van 5G

26-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

EU wil telecomproviders ondersteunen bij uitrol van 5G

De Europese Commissie presenteert volgende maand wijzigingen in bestaande regelgeving om telecomproviders te ondersteunen bij de uitrol van 5G. Het plan maakt onderdeel uit van een breder plan dat als doel heeft alle inwoners van de Europese Unie in 2030 toegang te geven tot gigabitconnectiviteit en 75% van de Europese bedrijven gebruik laten maken van cloudinfrastructuur of AI-technologie.

Reuters heeft een officieel document ingezien waarin de Europese Commissie het voorstel - dat de Gigabit Infrastructure Act heet - aankondigt. Het plan omvat onder meer maatregelen die moeten leiden tot meer duidelijkheid en procedures moeten stroomlijnen. Ook de rechten en verplichtingen van telecomproviders rondom de uitrol van 5G zet de Europese Commissie in het voorstel uiteen.

Het plan kan naar verluid de administratieve kosten van telecomproviders met 40 miljoen euro op jaarbasis terugdringen. Naar verwachting geeft de Europese Commissie op 10 februari meer informatie vrij over de Gigabit Infrastructure Act.

Terug naar nieuws overzicht