Fusietechnologie National Ignition Facility ontwikkeld met PTC oplossingen

Lawrence Livermore National Laboratory

24-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Fusietechnologie National Ignition Facility ontwikkeld met PTC oplossingen

PTC heeft aangekondigd dat hun technologie is gebruikt door het Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) bij de ontwikkeling van de National Ignition Facility (NIF). Deze heeft onlangs een baanbrekende kernfusiereactie op gang heeft gebracht waarbij meer energie werd opgewekt dan verbruikt.

De gebruikte technologie omvat Creo® voor computer-aided design (CAD) en Windchill® voor product lifecycle management (PLM). De uiterst geavanceerde machine van NIF, een “systeem van systemen”, bestaat uit meer dan 3,5 miljoen componenten en 750.000 unieke onderdeelontwerpen. Dit is waarschijnlijk de grootste Creo- en Windchill-combinatie ooit gemaakt en misschien wel het grootste ontwerp ooit gemodelleerd in 3D CAD.

"De NIF is een ongelooflijk staaltje techniek. Deze doorbraak kan de toegang tot schone energie helemaal veranderen. Het gebruik van PTC-softwareoplossingen bij de ontwikkeling ervan toont de enorme kracht van onze technologie", aldus Jim Heppelmann, president en CEO van PTC. "Wij zijn dankbaar voor de jarenlange samenwerking met LLNL en het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) en we zijn trots op de rol die onze technologie heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de NIF."

Terug naar nieuws overzicht