Stem op de Software Innovator of the Year 2022!

20-01-2023 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Stem op de Software Innovator of the Year 2022!

Vorig jaar won Commvault in deze categorie, in 2021 Mendix. SAP (Nederland) won 'm zelfs twee keer. Ook dit jaar strijden weer vijf partijen om de Dutch IT Channel Award voor Software Innovator of the Year. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Cohesity levert een platform waarmee data uit verschillende bronnen kan worden beheerd met één interface, ongeacht of de gegevens on-premises of in een (public) cloud zijn opgeslagen. Dat maakt het beheer, maar ook de beveiliging en analyse van data een stuk makkelijker, vindt deze 'leader in data security and management'. Het Amerikaanse IT-bedrijf is trots op het platform, dat gebruikers maximaal beschermt tegen ransomware attacks. Bovendien kunnen (eind)gebruikers bij een calamiteit altijd snel back-up data gebruiken. De consolidatie van back-up, fast disaster recovery en file en object storage op één platform, levert volgens Cohesity, dat ook kan worden afgenomen als SaaS, een flink kostenvoordeel op.

IBM wil klanten helpen energie te besparen met IBM Sustainability Software: een groeiend portfolio van toonaangevende technologieën om duurzamer te werken. De Amerikaanse multinational en trotse bewoner van de Amsterdamse Zuidas 'operationaliseert' duurzaamheid end-to-end met datagedreven innovaties, en zoekt daarbij nadrukkelijk de samenwerking met partners. Het besparen en duurzaam beveiligen van energie en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen zijn in deze tijd van energiecrisis en klimaatverandering een absolute noodzaak, vindt IBM. IBM Sustainability Software focust daarom op groene bedrijfsdoelstellingen als verantwoord computergebruik, duurzame toeleveringsketens, circulariteit en de overgang naar nieuwe, hernieuwbare energiebronnen.

Mendix helpt met zijn enterprise low-code platform bedrijven die moeite hebben met digitalisering en de automatisering van bedrijfsprocessen. Een belangrijk 'pijnpunt' is immers het tekort aan ontwikkeltalent, dat zich in de buitengewoon krappe arbeidsmarkt voor ICT-professionals steeds meer laat voelen. Het Mendix-platform wordt daarom blijvend uitgebreid en geoptimaliseerd, zoals dit jaar met Mendix Workflow voor procesautomatisering: een verbeterde architectuur en nieuwe functies om organisaties zelf heel complete digitale oplossingen te laten bouwen, wat in deze tijd van 'digital first' een fors concurrentievoordeel geeft. Mendix, in 2020 winnaar van deze award, komt uit Rotterdam en is sinds 2018 onderdeel van het Duitse Siemens.

OutSystems maakte in 2022 een mooie business case bij de ANWB, samen met de Utrechtse consulting- en technologiepartner IG&H. In een volgens OutSystems 'unieke samenwerking' ontwikkelden de drie partijen de innovatieve digitale tool Reisopmaat, een platform waarop bezoekers eenvoudig een reis samenstellen en dat realtime toegang geeft tot onder andere zo'n 500 duizend accommodaties wereldwijd. Omdat de ANWB wil kunnen meebewegen met de snel veranderende behoeftes van de doelgroep en een dergelijke propositie in korte tijd wilde opzetten, koos de wegenwachtorganisatie gedecideerd voor de low-code platformtechnologie van het Portugese OutSystems, dat een Benelux-vestiging heeft in Utrecht en deze award won in 2018.

ServiceNow levert een cloudgebaseerd platform dat de ervaring en productiviteit van zowel werknemers als organisaties aanzienlijk verbetert. De software uit Californië helpt organisaties hun workflows te definiëren, structureren en automatiseren, zodat de interne dienstverlening moderner en inzichtelijker wordt en medewerkers minder afhankelijk zijn van e-mail en spreadsheets. ServiceNow staat voor een uitstekend servicemanagement voor iedere afdeling in een organisatie, van IT tot HR en van facility management tot field service. Het Amerikaanse softwarebedrijf, in Nederland gevestigd in Amsterdam, was één keer eerder genomineerd voor een award in deze categorie, in 2019. Het won toen niet, maar kreeg wel een eervolle vermelding.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards