Descartes neemt Supply Vision over

19-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Descartes neemt Supply Vision over

Descartes Systems Group, speler op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek, neemt Supply Vision over. Supply Vision is een aanbieder van oplossingen voor shipping management voor Noord-Amerikaanse logistieke dienstverleners.

Supply Vision ondersteunt logistieke dienstverleners bij het digitaliseren van hun activiteiten en het beheer van de levenscyclus van verzendingen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona. Supply Vision levert modulaire applicaties die logistieke dienstverleners helpen bij de coördinatie van verzendingen, van offerte, routing en boeking tot de uiteindelijke levering. Het Supply Vision-platform kan ook worden geïntegreerd met realtime zichtbaarheidsoplossingen om logistieke dienstverleners en hun eindklanten betere informatie te bieden over de status en locatie van verzendingen. Denk daarbij aan Descartes MacroPoint.

Oplossingen breder beschikbaar maken

Scott Sangster, General Manager Logistics Services Providers bij Descartes: “De relevantie van digitalisering in de logistiek is groter dan ooit. Om efficiënt aan de vraag van klanten te voldoen en tegelijkertijd winstgevend te opereren, moeten logisitieke dienstverleners investeren in oplossingen die processen bij meerdere partijen automatiseren en gebruikmaken van real-time informatie die de besluitvorming verbetert. Wij zien een kans om de Supply Vision-mogelijkheden te combineren met het Global Logistics Network en nog meer oplossingen beschikbaar te maken voor de bredere logistieke dienstverlening."

"De overname van Supply Vision is een aanvulling op onze recente investeringen in QuestaWeb, Kontainers en Portrix, waarmee we onze aanwezigheid voor logistieke dienstverleners willen uitbreiden", aldus Edward J Ryan, CEO van Descartes. "We kijken ernaar uit om met de klanten, partners en het team van experts van Supply Vision te blijven samenwerken om logistieke dienstverleners te helpen hun activiteiten te digitaliseren en de levenscyclus van verzendingen op een veilige, efficiënte en duurzame manier te beheren."
 
Descartes neemt Supply Vision over voor een bedrag van ongeveer 12 miljoen dollar, plus een potentiële prestatiegerelateerde vergoeding van maximaal 3 miljoen dollar gebaseerd op het bereiken van omzetdoelstellingen van Supply Vision in elk van de eerste twee jaren na de overname.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie