TP-Link introduceert zakelijke WiFi 7 access points

09-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

TP-Link introduceert zakelijke WiFi 7 access points

TP-Link, een wereldwijde leverancier van consumenten- en zakelijke netwerkproducten, laat op CES twee Omada WiFi 7 access points zien. Deze zakelijke access points voor high density netwerkomgevingen maken deel uit van het Omada Software Defined Networking platform en bieden zeer hoge doorvoersnelheden voor veeleisende situaties.

De Omada EAP780 is een toekomstbestendig tri-band WiFi 7 access point voor zakelijke netwerken en haalt snelheden tot 22 Gbps en beschikt over twee 10G PoE++ ethernet poorten. Dit access point is bij uitstek geschikt voor high density situaties wanneer er veel apparaten tegelijk verbonden moeten worden. Het access point biedt een zeer goede dekking en beperkt dode hoeken in de WiFi dekking.

Dankzij de integratie van de nieuwste WiFi 7 technologieën kan de EAP780 hoge doorvoersnelheden garanderen aan veeleisende gebruikers via de nieuwe 6 Ghz band met 320 MHz bandbreedte en 4K-QAM. Multi RU, Multi-Link Operation (MLO) en Preamble Puncturing verbeteren de dataoverdracht en efficiëntie en beperken de kans op storing. Omada EAP780 is centraal te beheren via het Omada SDN platform en beschikt over Mesh en seamless roaming voor een optimaal functionerend bedrijfsnetwerk.

EAP770

De Omada EAP770 is een geavanceerd tri-band WiFi 7 access point voor zakelijke netwerken en biedt snelheden tot 11 Gbps. De EAP770 haalt hoge doorvoersnelheden, lage latentie en zorgt voor een stabiel netwerk met minimale storing en voldoet aan de hoge eisen die worden gesteld aan zakelijke netwerken. Drukke horeca locaties, congreszalen, vergaderruimtes en zorginstellingen, eenvoudig voorzien van snelle en stabiele WiFi.

"Zoals mag worden verwacht van Omada access points zijn de prestaties van de EAP770 van topniveau. De EAP770 heeft een 10G PoE ethernetaansluiting en gebruikt de 6 Ghz band om het maximale uit WiFi 7 te halen. De doorvoersnelheid wordt hooggehouden en de latentie wordt teruggedrongen dankzij geavanceerde technieken zoals Multi-Link Operation (MLO) en Multi-RU", zegt Frank Damen (foto), Channel Director bij TP-Link Netherlands.

Omada SDN

Damen: "Met het SDN-platform van Omada (Software Defined Networking) kunnen netwerkapparaten worden geïntegreerd, zoals access points, switches en gateways, voor 100% gecentraliseerd cloudbeheer. Alles binnen één gebruiksvriendelijke interface, zowel via de app als via de webinterface."

TP-Link Omada producten kunnen op verschillende manieren worden beheerd, zoals met de bekende OC200 en OC300 hardware controllers, of met de kosteloos te downloaden Omada software controller. Daar is sinds kort een nieuwe optie bijgekomen, met de verkoopstart van de TP-Link Omada Cloud-based Controller. Deze ‘controller as a service’ dienst wordt volledig in de Amazon AWS cloud gehost en Omada SDN beheerders kunnen daardoor profiteren van de rekenkracht, schaalbaarheid en beschikbaarheid die een Cloud gebaseerde oplossing te bieden heeft. Dankzij Zero Touch Provisioning is installatie van een nieuw apparaat niet meer dan het scannen van een barcode en het toekennen van de licentie in de app.

Prijs en beschikbaarheid

TP-Links nieuwe producten zijn in de loop van 2023 beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht