Stem nu op de Hardware Innovator of the Year 2022!

14-01-2023 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Stem nu op de Hardware Innovator of the Year 2022!

Vorig jaar ging de Dutch IT Channel Award voor Hardware Innovator of the Year naar twee partijen: Flex IT en HP Nederland. Samen werden ze beloond voor de succesvolle circulaire productlijn 'HP Approved Selection by Flex IT'. Dit jaar zijn vijf partijen 'solo' genomineerd voor deze felbegeerde prijs. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Cisco dingt mee naar deze prijs vanwege Cisco Silicon ONE, volgens het Amerikaanse technologiebedrijf 'de hardware innovatie van het jaar'. Dankzij de oplossing verspillen netwerkarchitecten en -ontwerpers geen tijd en kosten meer aan verschillende parallelle architecturen. Support- en operations-teams hoeven niet langer hun engineers te trainen om te kunnen werken met alle mogelijke siliciumarchitecturen en -systemen, en organisaties hoeven niet meer te kiezen tussen verschillende soorten netwerken. Deze enkele siliciumarchitectuur slecht alle grenzen en bestrijkt daardoor een enorm deel van de netwerkmarkt. Omdat Silicon One veel meer bewegingsvrijheid geeft, kunnen we spreken van een ware doorbraak in netwerktechnologie.

Dell Technologies deed goede zaken bij Hexagon, wereldleider op het gebied van digital reality solutions. Hexagon helpt klanten in uiteenlopende sectoren om met data hun bedrijfsvoering, workflows en processen te optimaliseren. Omdat de bestaande workload zijn limiet had bereikt en Hexagon efficiënter wilde werken, koos het bedrijf voor de Dell-producten PowerStore 1000T, PowerVault ME5012, PowerEdge R650 en PowerConnect S5212F-ON. De installatie was in handen van Dell-partner IT Creation uit Papendrecht. Resultaat: het beheer van de IT-omgeving is een stuk eenvoudiger en efficiënter, er is een tien keer snellere respons en medewerkers kunnen vlotter werken. Ook is dankzij deduplicatie minder ruwe opslag nodig.

HPE lanceerde in 2022 de HPE ProLiant RL300 Gen11, een baanbrekende rack unit die draait op processors van Ampere. HPE is hierdoor de eerste grote serverleverancier die cloud-native computeoplossingen met dit soort processors kan leveren. Deze innovatieve HPE-oplossing geeft serviceproviders en cloud-native ondernemingen een flexibele, uitbreidbare en vertrouwde basis om innovaties te stimuleren. Voor serviceproviders creëert de HPE ProLiant RL300 Gen11, die al de 'heilige graal' voor cloud native workloads wordt genoemd, dan ook een meer 'level playing field' ten opzichte van hyperscalers. De efficiënte en duurzame prestaties van de rack unit komen namelijk overeen met die van Arm-gebaseerde instanties van public cloud serviceproviders.

Lenovo haalde in 2022 het nieuws met de ThinkSystem SE450, de nieuwste telg in de productfamilie van ThinkEdge: apparaten die zijn ontwikkeld om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan (groeiende) databehoeften. IT-beslissers moeten bepalen hoe ze ál hun gegevens, van edge tot cloud, optimaal kunnen benutten, zo redeneert de Chinese hardwareproducent, winnaar van deze award in 2020. Het 'edge-ecosysteem' van Lenovo is daarom open en flexibel en integreert met alle belangrijke cloudproviders, zodat klanten end-to-end een doorlopend beheer krijgen. Met de nieuwe, geconsolideerde producten van ThinkEdge kiest iedere klant een systeem dat past bij zijn specifieke behoeften.

Panduit introduceerde in 2022 de SmartZone UPS, een efficiënte en betrouwbare stroombeveiliging en back-upstroom voor IT-apparatuur. Om te voldoen aan de toenemende stroomvereisten in datacenters, kantoren en edge-omgevingen, is een intelligent batterijbeheer nodig, net als veilige netwerkfuncties en een lange levensduur voor lithium units. De SmartZone UPS voldoet bij uitstek aan deze eisen, en is bovendien eenvoudig te installeren en te gebruiken. Panduit, een Amerikaanse leverancier van slimme, schaalbare oplossingen voor datacenterinfrastructuren met een Nederlands magazijn in Almelo, was ook vorig jaar genomineerd voor deze Dutch IT Channel Award. Winnen deed het nog niet.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards