Stem nu op de Datacenter Services Innovator of the Year 2022!

09-01-2023 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Stem nu op de Datacenter Services Innovator of the Year 2022!

SLTN had vorig jaar de primeur: het IT-bedrijf uit Hilversum won als eerste de Dutch IT Channel Award in de toen nieuwe categorie Datacenter Services Innovator of the Year. Vijf partijen strijden om de opvolging: Axians, Conscia, Digital Realty, Equinix en NorthC Datacenters. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de Dutch IT Channel Awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axians liet zich in 2022 zien met GAIA, een modulair opgebouwd platform voor cross-datacenter optimalisaties en het verbinden van workloads. 'Connect the dots', is het credo, want door samen te werken met vendoren als Microsoft, Equinix en Cisco kan GAIA van verschillende architecturen en (onderliggende) technologieën één geïntegreerde datacenter- en hybride multicloudomgeving maken. Gebruikers zijn onder andere FrieslandCampina – dat met Axians GAIA één centrale plek kreeg voor het management van alle datacenterbronnen, en zo meer overzicht creëerde en z'n digitale wendbaarheid vergrootte – en het Gelre Ziekenhuis, waar de broodnodige beschikbaarheid van data dankzij het platform flink toenam.

Conscia deed in 2022 een interessante klantcase bij zorginstelling Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam en Schiedam. De dienstverlener uit Gouda beheert daar al geruime tijd het IT-netwerk, inclusief ongeveer tienduizend endpoints zoals computers, datacenter servers, medische modaliteiten en verschillende soorten mobiele apparaten. Het afgelopen jaar heeft Conscia meer eenheid aangebracht in de bonte verzameling security-oplossingen. Besloten werd om de security te beleggen via een managed service en de computer- en netwerkactiviteiten voortaan te monitoren middels een Security Operations Center (SOC). Resultaat: het ziekenhuis is veiliger en toekomstbestendig en er is minder beheer nodig.

Digital Realty haalde in 2022 de vakbladen door samen met de Britse leverancier van halfgeleiders Graphcore en de Europese cloud- en edge-leverancier G-Core Labs innovatieve AI-oplossingen bereikbaar te maken voor veel meer (soorten) klanten. Het Amerikaanse bedrijf met liefst dertien datacenters in Amsterdam spreekt van 'de eerste Europese samenwerking op deze schaal om de adoptie van AI-oplossingen in Europa te versnellen'. Klanten worden volledig ontzorgd, belooft Digital Realty, zodat ook kleinere organisaties met weinig investeringen en een minimale technische opzet AI-toepassingen kunnen ontwikkelen. Digital Realty nam in 2020 het Nederlandse Interxion over en die integratie werd in 2022 definitief afgerond.

Equinix intensiveerde in 2022 het partnerschap met Dell Technologies. Met datacenteractiviteiten en een innovatief digitaal services portfolio ondersteunt de Amerikaanse multinational wereldwijd bedrijven met hun digitale transformatie. In Equinix-datacenters draaien honderdduizenden Dell-servers, maar de samenwerking gaat verder. Partners en klanten plaatsen bijvoorbeeld Dell-infrastructuur bij Equinix, of nemen digitale services van Equinix af waar hardware van Dell aan ten grondslag ligt. Ook het nieuwe APEX-portfolio van Dell Technologies, een schaalbare as-a-service-oplossing waarmee klanten hun complete IT-infrastructuur managed kunnen afnemen, wordt door de datacenterdiensten van Equinix ondersteund.

NorthC heeft datacenters in Amsterdam, Rotterdam-Den Haag, Utrecht, Groningen en Eindhoven. De kracht van NorthC zit vooral in de diensten die het bedrijf níét levert, zoals IAAS en backup & recoverydiensten. NorthC wil namelijk niet in het vaarwater komen van partijen als MSP's en hosters, en alleen doen waar het écht goed in is: colocatiediensten met benodigdheden als (voldoende) stroom, koeling, vierkante meters en connectiviteit. Voor andere diensten werkt NorthC liever samen met gespecialiseerde partners, waarvan het datacenterbedrijf er sinds de start van het partnerprogramma in 2021 al vijftig optekende. De enige 'SaaS-dienst' die zij van NorthC mogen verwachten, is 'Samenwerking-as-a-Service', zegt men grappend.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards