Cisco optimaliseert het aantal werknemers

06-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cisco optimaliseert het aantal werknemers

Cisco Systems schrapt 673 banen in de Amerikaanse regio San Francisco Bay Area als onderdeel van kostenbesparingen. Het bedrijf schrapt 371 banen in San Jose, 222 banen in Milpitas en 80 in San Francisco. Dit staat te lezen in het Worker Adjustment and Retraining Notifications (WARN) ingediend bij de staat Californië.

Het merendeel van de ontslagen die het bedrijf plant, zal software-ingenieurs, technische ingenieurs, hardware-ingenieurs, productmanagers en supervisors treffen, verklaarde de technologiegigant in drie WARN-brieven ingediend bij de afdeling Employment Development van de staat.

Cisco-medewerkers die door de bezuinigingen worden getroffen, zijn op 12 december op de hoogte gebracht en hebben de mogelijkheid om een beëindigingsdatum van 1 februari 2023 of 13 maart 2023 te kiezen, aldus de kennisgeving.

De meest recente ontslagen bij Cisco volgen op de aankondiging van het bedrijf in november dat het ongeveer 4.000 werknemers, of ongeveer 5 procent van het personeelsbestand, zou ontslaan en een deel van zijn onroerend goed zou verminderen in een poging om een aantal van zijn bedrijfseenheden op de juiste maat te krijgen. inclusief het segment Samenwerking.

Het in San Jose, Californië gevestigde Cisco gaf verder geen commentaar op de meest recent aangekondigde ontslagrondes die gepland staan voor dit jaar.

"Geen van de betrokken werknemers wordt vertegenwoordigd door een vakbond, noch heeft iemand het recht om te stoten op de betreffende posities", zei Saidah Grayson Dill, een plaatsvervangend algemeen adviseur van Cisco, in de meest recente WARN-brieven aan de California's Employment Development Department.

De ontslagen bij Cisco volgen op verschillende andere techreuzen in de Bay Area die begin 2023 ook banenverlies hebben aangekondigd. Amazon kondigde deze week plannen aan om 18.000 mensen te ontslaan en buurman Salesforce voert ook een ronde van banenverlies door die waarschijnlijk zal elimineren 7.000 banen of meer dan 10 procent van het personeelsbestand deze maand.

Terug naar nieuws overzicht