Gartner belicht belangrijkste Cloud HCM Suites spelers

27-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Gartner belicht belangrijkste Cloud HCM Suites spelers

Workday, leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, is benoemd tot Leader in de Gartner Magic Quadrant 2022 voor Cloud HCM Suites voor bedrijven met 1.000+ medewerkers*. Workday is nu voor het zevende jaar op rij uitgeroepen tot Leader en scoorde overall het beste op het uitvoerend vermogen. Andere Leaders zijn Oracle, SAP en Ceridian.

Challengers zijn UKG (Pro) en ADP. Niche spelers zijn UKG (Ready), Darwinbox, Cornerstore, Infor en Cegid.

Organisaties over de hele wereld zien zich nog steeds geconfronteerd met grote uitdagingen bij het werven, ondersteunen en behouden van talent, nu de arbeidsmarkt krap is en de verwachtingen van medewerkers steeds veranderen. Een HCM Suite kan uitkomst bieden.

Gartner definieert de markt voor cloud HCM-suites als die voor applicatiesuites die functionaliteit leveren om organisaties te helpen werknemers aan te trekken, te ontwikkelen, te betrekken, te behouden en te beheren. 

De kernmogelijkheden van cloud HCM-suites voor ondernemingen met meer dan 1.000 werknemers omvatten:

Administratieve HR — Werknemersgegevens, organisatiestructuur, levenscyclustransacties, op rollen gebaseerde selfservice, salarisadministratie en secundaire arbeidsvoorwaarden. Kan ook gezondheids- en veiligheidsadministratie, werknemerswelzijnsadministratie en andere mogelijkheden met toegevoegde waarde omvatten. 

Talentbeheer — Werving, onboarding, prestatiebeheer, compensatieplanning, loopbaan- en opvolgingsplanning, leren, ontwikkeling van vaardigheden en interne talentmarkten. 

Geïntegreerd HR-servicebeheer (IHRSM) — Gepersonaliseerde directe toegang tot beleid, procedure- en programmabegeleiding voor medewerkers en leidinggevenden. Kan ook geïntegreerd casemanagement, kennisbanken, digitaal documentbeheer, virtuele assistenten en workflowbeheer omvatten.

Terug naar nieuws overzicht
Gartner