Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/virtual/cms.210.aveqimedia.nl/aveqcms10.php(1769) : eval()'d code on line 1409
NorthC Datacenters partnerprogramma biedt voor elk security risico een oplossing

23-12-2022 | door: Floris Hulshoff Pol
Deel dit artikel:

NorthC Datacenters partnerprogramma biedt voor elk security risico een oplossing

Datacenters vormen een belangrijke schakel voor clouddiensten en -omgevingen die bedrijven afnemen. Dit betekent dat deze kritieke infrastructuur te allen tijde goed beveiligd moet zijn. NorthC Datacenters (NorthC) zorgt voor optimale beveiliging in haar datacenters, vertelt Director Operations bij NorthC Daan Posthuma aan Dutch IT-channel.

Als het om security gaat, verzorgt datacenterdienstverlener NorthC de fysieke beveiliging. Hieronder valt natuurlijk de fysieke beveiliging van de datacenters zoals locatiebeveiliging en toegangscontrole, maar ook brandpreventie, klimaatbeheersing en stroomzekerheid vallen onder de taken van het datacenterbedrijf. Data- of systeemsecurity-oplossingen en/of -diensten kunnen klanten zelf inrichten of via partners van NorthC afnemen, om de bij NorthC ondergebrachte infrastructuur vrij te houden van ongeoorloofde toegang en criminaliteit.

“We nemen beveiliging uiterst serieus”, zegt Posthuma. “We zijn niet voor niets gecertificeerd tegen de ISO 27001 (Informatiebeveiliging) en de NEN 7510 (Informatiebeveiliging in de zorg). Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook nog een PCI-DSS certificering, de standaard voor de betaalkaartindustrie.”

Posthuma is bij NorthC verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de datacenters. Onder zijn verantwoordelijkheid vallen onder meer het securitybeleid en het uitvoeren van compliance audits.

Fysieke beveiliging NorthC Datacenters
“Als NorthC bieden we naast fysieke beveiliging natuurlijk redundantie van de connectiviteitsdiensten met de bijbehorende beveiliging aan. Zo zijn al onze datacenters via onze eigen Region Connect Ring met elkaar verbonden. Daarmee ontzorgen we onze klanten en komen de verbindingen veilig tot stand.”

Posthuma vervolgt: “Buiten deze connectiviteitsdiensten is onze corebusiness natuurlijk ‘housing’. Met zowel onzichtbare als zichtbare maatregelen, zoals hekken, muren, cameratoezicht en uitgebreide toegangscontrole, zorgen we dat onze datacenters optimaal beveiligd zijn.”

“Voor de toegangscontrole wordt standaard gewerkt met two-factorauthenticatie. Denk hierbij aan het wachtwoord voor ons digitale portal voor het aanmelden van een bezoek in combinatie met een fingerprint of identiteitsbewijs om daadwerkelijk binnen te komen.”

Need to know/Need to have
“Verder is de toegang tot de ruimtes, voor onszelf en voor onze klanten, gebaseerd op het ‘need to know/need to have’-principe. Een salesmedewerker heeft zodoende ook hele andere toegangsrechten dan een technische medewerker. Op basis van functies zijn profielen aangemaakt en daaraan zijn weer toegangsrechten gekoppeld. Dit geldt niet alleen voor ons, maar natuurlijk ook voor onze klanten en leveranciers.”

Netwerk van partners helpt bij digitale veiligheid
“Het is belangrijk dat onze klanten goed nadenken over hun eigen digitale weerbaarheid. Om ze daarin te ondersteunen kunnen we ze in contact brengen met experts uit een groot netwerk van partners die gespecialiseerd zijn in de digitale beveiliging van de infrastructuur van klanten. Als NorthC kunnen wij onze klanten met de juiste partner in contact brengen en op verzoek advies geven.”

“Als de klant dat wil, koppelen we ze aan de operationele teams van onze partners. Deze partners maken vaak ook gebruik van onze dienstverlening. Voor allerlei IT-diensten hebben we binnen onze datacenters een marktplaats waar deze partijen elkaar kunnen vinden. Dit alles loopt onder andere via ons partnerprogramma. Dat is echter niet de enige manier. Je kan bijvoorbeeld ook binnen hetzelfde datacenter via een cross-connect tussen elkaars omgevingen die (security)diensten afnemen”, zegt Posthuma.

Risico’s minimaliseren met experts uit elk vakgebied
“Fysieke beveiliging is natuurlijk, samen met continuïteit door stroomzekerheid en klimaatvoorziening, onze primaire taak. Wij ontzorgen onze klanten op deze gebieden maximaal. Daarnaast hebben wij dankzij ons partnerprogramma voor elk beveiligingsrisico een oplossing die aansluit bij de specifieke behoeftes van de klant. Zo profiteert deze van maximale beveiliging doordat we ze voor elk aspect aan de juiste experts in het vakgebied kunnen koppelen”, zo besluit Daan Posthuma.

Auteur: Floris Hulshoff Pol

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security