Cradlepoint introduceert Zero Trust Network Access toepassing

19-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cradlepoint introduceert Zero Trust Network Access toepassing

Cradlepoint, speler in cloud-based LTE- en 5G-netwerkoplossingen, maakt de beschikbaarheid bekend van de derde NetCloud Exchange (NCX)-oplossing: Zero Trust Network Access. NCX ZTNA waarborgt een startpunt voor een zero trust gebruikservaring inclusief eenvoud, efficiëntie en granulair beheer voor Cradlepoint-implementaties.

Mobiele connectiviteit biedt organisaties de flexibiliteit om iedereen op elke locatie te verbinden. Deze uitbreiding van de WAN-edge naar apparatuur op externe (bedrijfs)locaties en in voertuigen maakt het aanvalsoppervlak voor cyberaanvallen gericht op het netwerk echter ook groter. Tegelijkertijd moeten organisaties hun hybride werknemers veilige toegang tot data en applicaties bieden. Dit vraagt om een innovatieve aanpak van netwerkbeveiliging. Zero trust ontpopt zich momenteel tot de voorkeursoplossing voor dit vraagstuk.

“Zero Trust Network Access is een van de belangrijkste pijlers van moderne beveiliging”, zegt Shamus McGillicuddy, vice president Research bij analistenbureau Enterprise Management Associates. “Hiermee hoeven organisaties niet langer generieke toegang tot netwerk-bronnen te bieden. De toegang wordt volledig door policies bepaald en per sessie verleend. Cradlepoint biedt een unieke aanpak dankzij de nauwe integratie van zowel ZTNA als SD-WAN met zijn Wireless WAN (WWAN)-architectuur.”

NCX ZTNA is speciaal ontwikkeld voor organisaties die gebruik willen maken van 4G/5G. De oplossing biedt onderscheidende functionaliteit voor de ondersteuning van groeiende mobiele netwerken en een hybride personeelsbestand. Belangrijke voordelen zijn onder meer:

Vereenvoudigd beheer dankzij een ingebouwde policy engine: Beheerders kunnen gebruikmaken van één policy engine voor NCX SD-WAN en ZTNA die op basis van netwerkkenmerken werkt. Hiermee kunnen ze zowel netwerk- als gebruikerspecifieke policies instellen. Dit draagt bij aan het verminderen van de operationele complexiteit en een kortere time-to-service.

Een flexibel inzetbare oplossing met ondersteuning voor uiteenlopende vormen van netwerktoegang: NCX ZTNA biedt ondersteuning voor een divers scala aan toegangsscenario’s, zoals een client, een Cradlepoint-router en vanaf 2023 ook een browsergebaseerde optie.

Geïsoleerde toegang van gebruikers tot IT-activa dankzij granulaire policies: NCX ZTNA maakt het mogelijk om gebruikers zoals externe leveranciers alleen toegang te bieden tot specifieke IT-systemen, zoals een IP-camera, digital signage of een point-of-sale-systeem. Zij krijgen op die manier geen toegang tot de rest van het netwerk.

Cradlepoint NCX ZTNA vormt een aanvulling op de recent met NetCloud Exchange geïntegreerde oplossingen Secure Connect en SD-WAN Services. Al deze diensten werken op basis van het principe van zero trust en worden ondersteund door de NetCloud Exchange Service Gateway. De schaalbare oplossing Cradlepoint NCX ZTNA zorgt voor aggregatie van het dataverkeer, visualiseert verkeersstromen en fungeert binnen het netwerk als hub voor de toepassing van policies.

“ZTNA vertegenwoordigt een intelligentere aanpak van netwerkbeveiliging. En die is broodnodig voor de bescherming van het groeiende digitale aanvalsoppervlak van moderne ondernemingen”, zegt Donna Johnson, senior vice president Marketing bij Cradlepoint. “NetCloud Exchange ZTNA van Cradlepoint minimaliseert de kans dat hackers en malware zich door het netwerk kunnen bewegen. De oplossing doet dat door gebruikers rechtstreeks te verbinden met applicaties in plaats van het netwerk. Organisaties met mobiele netwerken kunnen op die manier gebruikmaken van een ZTNA-oplossing die in hun Wireless WAN-omgeving is ingebouwd en niet als sluitpost is toegevoegd.”

Terug naar nieuws overzicht