Bechtle levert IT-werkstations voor de Lufthansa Group

15-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Bechtle levert IT-werkstations voor de Lufthansa Group

Bechtle werkt al meer dan tien jaar samen met de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa: de Lufthansa Group. In de toekomst zal het grootste IT-systeemhuis van Duitsland de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de levering en functionaliteit van hardware voor meer dan 20.000 IT-werkstations op 500 van de wereldwijde locaties van de Lufthansa Group. Er is een contract aangegaan voor in eerste instantie vijf jaar met een optie tot verlenging.

Bechtle zal het project uitvoeren in samenwerking met HP Duitsland en de IT-infrastructuurafdeling van de Lufthansa Group als operator van de werkstations. De hardware omvat eindapparaten zoals notebooks en desktops, standaard randapparatuur zoals monitoren en toetsenborden, maar ook speciale randapparatuur zoals kaartlezers, scanners en label-/barcodeprinters. Om te zorgen voor organisatorische en technische ondersteuning in het geval van storingen, evenals directe persoonlijke service voor werknemers, zal Bechtle on-site service bieden voor alle hardware waar ook ter wereld. Bovendien neemt Bechtle het levenscyclusbeheer voor alle apparaten voor zijn rekening, wat betekent dat de Lufthansa Group toegang heeft tot hardware die gebruiksklaar, onderhouden en professioneel afgevoerd wordt aan het einde van zijn bruikbare levensduur.

"We hebben al vele jaren een uitstekende relatie met de Lufthansa Group en dit contract betekent een nieuwe fase van ons partnerschap", zegt Olaf Knorr, Managing Director, Bechtle IT System House Hamburg. Michael Tappe, Managing Director van de Bechtle International Sales Division voegt hieraan toe: “Ik ben verheugd dat het volledige scala aan expertise van de Bechtle Group naar voren is gekomen - van internationale uitrol tot levenscyclusbeheer - om de Lufthansa Group de best mogelijke service te bieden in 80 landen.”

“Bechtle onderscheidde zich van de massa, niet alleen in onze eerdere samenwerkingen, maar ook in dit aanbestedingsproces door zijn hoge mate van professionaliteit, oog voor detail en vermogen om het grote geheel te zien. Door samen te werken zorgen we ervoor dat de medewerkers van de Lufthansa Group hun taken kunnen uitvoeren en naadloos kunnen samenwerken, waar ter wereld ze zich ook bevinden”, legt Thomas Rückert, CIO, Lufthansa Group uit. "Voor dit grootschalige project was het cruciaal dat we een partner vonden waarop we konden vertrouwen en wiens capaciteiten ongeëvenaard zijn."

Terug naar nieuws overzicht