Qlik versterkt Fujitsu met Cloud Analytics voor een datagedreven strategie

15-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Qlik versterkt Fujitsu met Cloud Analytics voor een datagedreven strategie

Fujitsu implementeert de software van Qlik om datagestuurde bedrijfsvoering binnen de gehele Fujitsu Groep mogelijk te maken en het data transformatieproces te versnellen.

Fujitsu heeft Qlik uitgerold bij 40.000 gebruikers, ongeveer een derde van alle werknemers van het bedrijf wereldwijd. Met deze implementatie creëert Fujitsu een omgeving waarin werknemers snel inzicht krijgen in resultaten en bevordert het bedrijf een datagedreven cultuur in de gehele organisatie. Daarnaast zal Qlik Fujitsu ondersteunen bij het uitbreiden van het data-integratieproces en de mogelijkheden om realtime inzichten te verkrijgen.

"We hebben een 'Data Analytics Center' opgericht om datagedreven management in de Fujitsu Groep te implementeren. Zo stimuleren we het gebruik van data in de gehele organisatie", aldus Yuzuru Fukuda, CIO en plaatsvervangend CDXO van Fujitsu. "De potentie en toekomst van kunstmatige intelligentie (AI) die Qlik realiseert, is in lijn met onze ambitie om datagedreven management te versterken, en we bevelen Qlik ten zeerste aan."

Fujitsu, een van de toonaangevende technologiebedrijven in Japan, versterkt wereldwijd zijn gegevensbeheer door een gestandaardiseerde aanpak te implementeren voor het beheer, het verzamelen en het gebruiken van gegevens als onderdeel van de bedrijfsstrategie om ‘de wereld duurzamer te maken door vertrouwen in de samenleving op te bouwen via innovatie’.

Terug naar nieuws overzicht