Microsoft neemt Lumenisity over

12-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft neemt Lumenisity over

Microsoft heeft aangekondigd dat het Lumenisity Limited heeft overgenomen, een leider op het gebied van next-generation hollow core fiber (HCF)-oplossingen. Het HCF-product van Lumenisity kan snelle, betrouwbare en veilige netwerken mogelijk maken voor wereldwijde, zakelijke en grootschalige organisaties.

De overname zal het vermogen van Microsoft vergroten om zijn wereldwijde cloudinfrastructuur verder te optimaliseren en de klanten van Microsoft's Cloud Platform en Services te bedienen met strikte latentie- en beveiligingsvereisten. De technologie kan voordelen bieden in een breed scala van sectoren, waaronder de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, productie, detailhandel en overheid.

Organisaties binnen deze sectoren zouden aanzienlijke voordelen kunnen halen uit HCF-oplossingen, aangezien ze afhankelijk zijn van netwerken en datacenters die snelle transacties, verbeterde beveiliging, grotere bandbreedte en communicatie met hoge capaciteit vereisen. Voor de publieke sector kan HCF verbeterde beveiliging en inbraakdetectie bieden voor federale en lokale overheden over de hele wereld. Omdat HCF in de gezondheidszorg de omvang en het volume van grote datasets kan accommoderen, kan het helpen bij het versnellen van het ophalen van medische beelden, waardoor aanbieders gemakkelijker medische beeldvormingsgegevens in de cloud kunnen opnemen, bewaren en delen. En met de opkomst van de digitale economie zou HCF internationale financiële instellingen kunnen helpen bij het zoeken naar snelle, veilige transacties in een brede geografische regio.

Lumenisity HCF-voordelen

Lumenisity's volgende generatie HCF maakt gebruik van een eigen ontwerp waarbij licht zich voortplant in een luchtkern, wat aanzienlijke voordelen heeft ten opzichte van traditionele kabels die zijn gebouwd met een vaste kern van glas, waaronder:

Verhoogde algehele snelheid en lagere latentie omdat licht 47% sneller door HCF reist dan standaard silicaglas.

Verbeterde beveiliging en inbraakdetectie dankzij de innovatieve interne structuur van Lumenisity.

Lagere kosten, grotere bandbreedte en verbeterde netwerkkwaliteit door het elimineren van niet-lineariteiten van glasvezel en een breder spectrum.

Potentieel voor ultra-laag signaalverlies waardoor inzet over langere afstanden mogelijk is zonder repeaters.

ORC

Lumenisity werd in 2017 opgericht als een spin-off van het wereldberoemde Optoelectronics Research Centre (ORC) aan de Universiteit van Southampton om doorbraken in de ontwikkeling van holle glasvezel op de markt te brengen. In 2021 en 2022 won het bedrijf het Best Fiber Component Product voor hun NANF® CoreSmart® HCF-kabel tijdens de European Conference on Optical Communication (ECOC) Exhibition Industry Awards. Als onderdeel van de overname van Lumenisity is Microsoft van plan om de technologie en het team van toonaangevende experts van de organisatie te gebruiken om innovaties op het gebied van netwerken en infrastructuur te versnellen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud