Cognizant koopt SAP-specialist Utegration

11-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cognizant koopt SAP-specialist Utegration

Cognizant aangekondigd dat het heeft ingestemd met de overname van het in Houston gevestigde Utegration LLC , een full-service leverancier van advies en oplossingen gespecialiseerd in SAP - technologie en SAP-gecertificeerde producten voor de energie- en nutssector.

"Wij geloven dat Utegration's rijke industrie-expertise en gedifferentieerde portfolio van op energie en nutsbedrijven gerichte producten en accelerators een perfecte aanvulling is op onze SAP-praktijk", aldus Rob Vatter , Executive Vice President van Cognizant's Enterprise Platform Services. "Door het ervaren, gespecialiseerde team van Utegration samen te brengen met onze wereldwijde schaal in SAP en digitale transformatie, hebben we een sterke nieuwe reeks mogelijkheden die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de kritieke transformatiebehoeften van de markt."

Cognizant krijgt na afronding van de overname ongeveer 350 werknemers in Noord-Amerika en India.

"Het combineren van onze sterke punten met Cognizant is een overwinning voor onze klanten en onze collega's", zegt Bart Thielbar , President en CEO van Utegration. "Utegration is gegroeid met een bijzondere focus op de behoeften van energie- en nutsbedrijven, en door deel uit te maken van Cognizant breiden we de reikwijdte en schaal uit die we hebben om te leveren aan klanten, ook buiten de energiesector. We zouden niet blijer kunnen zijn om deel uit te maken van een team dat onze waarden en inzet deelt voor innovatie, klantenservice en het bieden van een geweldige cultuur voor onze mensen om hun carrière te laten groeien."

"Utegration is al meer dan tien jaar een strategische partner voor SAP op het gebied van nutsvoorzieningen. Ze hebben een belangrijke rol gespeeld bij het leveren van succesvolle implementaties en oplossingen voor belangrijke SAP-klanten in de verticale sector", aldus Lloyd Adams, President van SAP North America. "Deze aankondiging stelt Cognizant in staat om Utegration's inzet voor uitmuntende oplossingen uit te breiden en de traditie van partnerschap, innovatie en digitale modernisering voort te zetten, samen met SAP."

Utegration bedient meer dan 50 in Noord-Amerika gevestigde klanten in de energie- en nutssector met oplossingen in vier domeinen die zijn afgestemd op de belangrijkste marktbehoeften: klantervaring, facturering en geavanceerde meetinfrastructuur; Beheerde diensten; Gegevenswetenschap en -analyse; en Finance en Asset Performance Management. Het portfolio van branchespecifieke maatwerkoplossingen van het bedrijf omvat: Utility4U, MeterData4U, Finance4U en LoadPlanning4U.

De overname zal naar verwachting tegen het einde van 2022 worden afgerond, onder voorbehoud van het voldoen aan de sluitingsvoorwaarden. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Terug naar nieuws overzicht