NETGEAR introduceert nieuwe 10 gig orbi tri-band wifi 6 mesh-systeem

07-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NETGEAR introduceert nieuwe 10 gig orbi tri-band wifi 6 mesh-systeem

NETGEAR, speler in connected producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren, introduceert een nieuwe toevoeging aan de Orbi-lijn. De Orbi 860-serie bouwt voort op de bekroonde Orbi 850-serie door de bestseller toekomstbestendig te maken met een 10Gb Ethernet-poort. Het nieuwe mesh-systeem ondersteunt multi-gig internetverbindingen en het antenne-ontwerp is verbeterd voor betere WiFi-prestaties. De Orbi 860-serie wordt geleverd met een jaar lang NETGEAR Armor, dat huizen voorziet van automatische beveiliging tegen internetbedreigingen voor elk verbonden apparaat.

Na het succes van de Orbi 850-serie (WiFi 6 AX6000 Mesh System RBK853), voegt de Orbi 860-serie zich bij NETGEAR's WiFi 6 Whole Home Mesh WiFi portfolio. De afgelopen jaren is het internetgebruik enorm veranderd onder invloed van de pandemie, met een enorme toename van alles wat thuis gebeurt - werken, winkelen, leren en socializen. Nu internetproviders snellere multi-gig internetsnelheden mogelijk maken, tot wel 10 Gigabit per seconde, en hackers nieuwe geavanceerde cyberaanvallen uitvoeren, zijn krachtige en veilige WiFi-verbindingen belangrijker dan ooit geworden.

Inzicht in alle apparaten
Tegenwoordig wordt er, meer dan ooit, vanuit huis gewerkt, geleerd en gezocht naar entertainment. Ook kinderen zijn vaker online te vinden, bijvoorbeeld om via hun eigen telefoons en laptops in contact te blijven via social media, te gamen en voor andere vormen van online entertainment. Daarom biedt Smart Parental Controls van NETGEAR ouders een eenvoudige oplossing om de schermtijd van hun kinderen te beheren en inzichtelijk te krijgen.

Dankzij de nieuwe service van NETGEAR kunnen ouders op ieder moment de internetactiviteiten van hun kinderen beheren en inzien. De technologie geeft ouders de mogelijkheid om te controleren wat kinderen online doen en hoe lang ze online zijn. Alle apparaten die aangesloten zijn op het netwerksysteem in huis zijn in te zien via Smart Parental Controls. Ouders hebben daarmee inzicht en handvatten om hun kinderen gezonde online gewoontes aan te leren. Vooral nu uit onderzoek blijkt dat veel Nederlandse ouders aangeven het lastig te vinden om de schermtijd van hun kind te beperken en schermverslaving onder kinderen toeneemt.

Hetzelfde merk, nieuwe hoogtes
Met NETGEAR's nieuwste WiFi 6 tri-band en gepatenteerde backhaul technologie, is de krachtige Orbi 860-series mesh-systeem ontworpen om verbindingen sterk te houden en op maximale snelheden te laten werken in elke kamer, zonder verlies van snelheid of buffering. Hierdoor hebben gezinnen de bandbreedte om aan de eisen van het huishouden te voldoen, zelfs wanneer er tegelijkertijd 4K/8K streaming, Zoom meetings en bellen via WiFi plaatsvindt vanuit een slaapkamer, kelder of buiten in de tuin. In een omgeving waar huizen verbonden zijn met Gigabit plus internet (1 tot 10 Gigabit) en een toenemend aantal aangesloten apparaten hebben - gemiddeld meer dan 25 - biedt de nieuwe Orbi 860-serie de beste WiFi-ervaring voor WiFi 5- en WiFi 6-apparaten. Het is een upgrade van de Orbi 850-serie met een geüpgraded internetverbinding, van 1 Gigabit naar 10 Gigabit, en een nieuw antennesysteem met bredere dekkingsgebieden.

Het nieuwe Orbi RBK863 3-pack WiFi Mesh-systeem biedt tot 540 vierkante meter aan dekking. Met tot 6Gbps WiFi snelheid en ondersteuning voor 100 apparaten die tegelijkertijd werken. Deze dekking kan eenvoudig worden uitgebreid met extra Orbi RBS860 satellieten. Om deze toonaangevende prestaties en groter bereik te bereiken, maakt NETGEAR gebruik van gepatenteerde speciale backhaul WiFi-technologie en antenne-ontwerp. Het exclusieve tri-band mesh-systeem met NETGEAR's baanbrekende innovatie zorgt ervoor dat snelheden hoog blijven, omdat meer WiFi-apparaten verbinding maken met het thuisnetwerk met minder verbroken verbindingen.

"Toen we in 2016 onze flagship Orbi productlijn lanceerden, zetten we een nieuwe benchmark voor connected home producten met hogere snelheden, hogere capaciteit en bredere dekkingsgebieden met ons gepatenteerde tri-band mesh ontwerp", zegt David Henry, president & GM van Connected Home Products and Services bij NETGEAR. "Onze nieuwe Orbi 860- serie is ontworpen om de belofte van superieure WiFi te blijven waarmaken. Het biedt de capaciteit om in te spelen op hogere inkomende internetsnelheden, tot wel 10 Gigabit, een toenemend aantal apparaten en een nog beter WiFi-bereik dan de Orbi 850 Series. Daarbovenop koppelen we het met een van de beste internetbeveiligingsdiensten in de industrie om klanten te helpen al hun WiFi-verbonden apparaten thuis te beveiligen, waaronder laptops, telefoons, tablets, luidsprekers, camera's, babyfoons, tv's, lichtschakelaars en meer."

Terug naar nieuws overzicht