AWS lanceert weer vele nieuwe cloud toepassingen

03-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

AWS lanceert weer vele nieuwe cloud toepassingen

Tijdens Amazon Web Services (AWS), AWS re:Invent, dat plaatsvond in Las Vegas, werden weer vele aankondigingen gedaan. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People maakte een overzicht van de vele nieuwe toepassingen.

AWS en Slalom breiden strategische next-generation samenwerking uit

AWS en Slalom, een internationaal business- en technologieadviesbureau, hebben een meerjarige uitbreiding van hun wereldwijde Strategic Collaboration Agreement (SCA) aangekondigd. De twee bedrijven zetten hun samenwerking voort om verticale oplossingen en accelerators op AWS te ontwikkelen voor klanten in de energie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, life sciences, publieke sector en media- en entertainmentindustrie, met gespecialiseerde end-to-end cloudmigratie en -modernisering diensten om hun cloudtrajecten te versnellen.

Als onderdeel van de overeenkomst breiden AWS en Slalom hun in 2019 aangekondigde samenwerking uit om AWS | Slalom Launch Centers (Launch Centers) te leveren die ondernemingen helpen hun bedrijfstransformaties te versnellen en informatietechnologiediensten te moderniseren.

Naast het ondersteunen van versnelde groei in Slalom markten in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Duitsland, Japan en Nieuw-Zeeland, zullen AWS en Slalom in 2023 gezamenlijk go-to-market-strategieën ontwikkelen en co-investeringen doen ter ondersteuning van de voortdurende uitbreiding van Slalom naar onder andere Nederland.

AWS kondigt vijf nieuwe database- en analysemogelijkheden aan

AWS heeft vijf nieuwe mogelijkheden aangekondigd in zijn database- en analyseportfolio's waarmee klanten sneller en gemakkelijker gegevens op petabyte-schaal kunnen beheren en analyseren.

Organisaties creëren en bewaren petabytes - of zelfs exabytes - aan gegevens van een groeiend aantal bronnen (bijv. digitale media, online transacties en aangesloten apparaten). Om de waarde hiervan te maximaliseren hebben klanten een end-to-end datastrategie nodig die toegang biedt tot de juiste tools voor alle dataworkloads en applicaties. Daarnaast moet de aanpak de mogelijkheid bieden om betrouwbaar te presteren op schaal als het volume en de snelheid van gegevens toenemen. Om klanten te ondersteunen bij het ontwerpen van hun eigen end-to-end datastrategieën, biedt AWS de meest uitgebreide set dataservices en -oplossingen aan binnen de industrie. De aankondiging van vandaag bouwt voort op deze services met geavanceerde mogelijkheden:

Amazon DocumentDB Elastic Clusters voeden applicaties op petabyte-schaal met miljoenen schrijfbewerkingen per seconde:
Klanten gebruiken Amazon DocumentDB om hun documentworkloads uit te voeren omdat het snel, schaalbaar, goed beschikbaar en volledig beheerd is. Met Amazon DocumentDB Elastic Clusters kunnen klanten binnen enkele minuten buiten de limieten van een enkel database knooppunt schalen, miljoenen lees- en schrijfbewerkingen per seconde ondersteunen en tot 2 petabytes aan gegevens opslaan. Hier vind je meer informatie: https://aws.amazon.com/documentdb/features/#elastic_clusters

Amazon OpenSearch Serverless schaalt automatisch zoek- en analyseworkloads:
Klanten gebruiken Amazon OpenSearch Service om gebruiksscenario's zoals het zoeken naar websites en real-time applicatie monitoring mogelijk te maken. Veel van deze workloads zijn gevoelig voor plotselinge, periodieke pieken in het gebruik, waardoor capaciteitsplanning moeilijk wordt. Amazon OpenSearch Serverless richt in, configureert en schaalt automatisch de OpenSearch-infrastructuur om snelle data-opname en milliseconde query-antwoorden te leveren, zelfs voor onvoorspelbare en intermitterende workloads. Hier vind je meer informatie: https://aws.amazon.com/opensearch-service/features/serverless/

Amazon Athena voor Apache Spark versnelt het opstarten van interactieve analyses tot minder dan één seconde:
Klanten gebruiken Amazon Athena, een serverloze interactieve queryservice, omdat het een van de gemakkelijkste en snelste manieren is om petabytes aan gegevens op te vragen in Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) met behulp van een standaard SQL-interface. Veel klanten zijn op zoek naar hetzelfde gebruiksgemak als het gaat om het gebruik van Apache Spark, een open source-verwerkings framework voor big data-workloads dat populaire taal frameworks ondersteunt (d.w.z. Java, Scala, Python en R). Met Amazon Athena voor Apache Spark hoeven klanten nu niet zelf bronnen in te richten, te configureren en te schalen. Interactieve Apache Spark-applicaties starten in minder dan een seconde en werken sneller dan open source met de geoptimaliseerde Spark-runtime van AWS. Hier vind je meer informatie: https://aws.amazon.com/athena/spark/

AWS Glue Data Quality monitort en beheert automatisch de actualiteit, nauwkeurigheid en integriteit van data:
Klanten gebruiken AWS Glue om snel, eenvoudig en kosteneffectief moderne data pijplijnen te bouwen en te beheren. Organisaties moeten de gegevenskwaliteit van de informatie bewaken in hun ‘data lakes’ en data pijplijnen om ervoor te zorgen dat deze van hoge kwaliteit is voordat ze worden gebruikt om hun analyse- of machine learning-toepassingen aan te sturen. AWS Glue Data Quality meet, bewaakt en beheert automatisch de datakwaliteit van Amazon S3 data lakes en AWS Glue-data pijplijnen, waardoor de tijd voor data-analyse en regelidentificatie terug wordt gebracht van dagen naar uren. Hier vind je meer informatie: https://aws.amazon.com/glue/features/data-quality/

Amazon Redshift ondersteunt nu multi-AZ-implementaties:
AWS-klanten verwerken elke dag gezamenlijk exabytes aan data met Amazon Redshift. Om de bedrijfskritische workloads van deze klanten te ondersteunen, biedt Amazon Redshift mogelijkheden die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid verhogen, zoals automatische back-ups en de mogelijkheid om een cluster weer binnen enkele minuten naar een AZ te verplaatsen. Met Amazon Redshift Multi-AZ worden clusters ingezet over meerdere AZ's en gebruiken ze alle middelen om lees- en schrijfquery's te verwerken, waardoor er geen onnodige stand-by kopieën meer nodig zijn en de prijsprestaties voor klanten worden gemaximaliseerd. Hier vind je meer informatie: https://aws.amazon.com/redshift/reliability/

AWS kondigt acht nieuwe Amazon SageMaker-mogelijkheden aan

AWS heeft acht nieuwe mogelijkheden aangekondigd voor Amazon SageMaker, zijn end-to-end machine learning (ML) dienst. Ontwikkelaars, datawetenschappers en bedrijfsanalisten gebruiken Amazon SageMaker om snel en eenvoudig ML-modellen te bouwen, trainen en implementeren met behulp van de volledig beheerde infrastructuur, tools en workflows. Omdat klanten blijven innoveren met ML, creëren ze meer modellen dan ooit tevoren en hebben ze geavanceerde mogelijkheden nodig om de ontwikkeling, het gebruik en de prestaties van modellen efficiënt te beheren.

De aankondiging van vandaag omvat nieuwe Amazon SageMaker bestuursmogelijkheden die inzicht geven in de prestaties van modellen gedurende de gehele ML-levenscyclus. Nieuwe Amazon SageMaker Studio Notebook mogelijkheden bieden een verbeterde notebook ervaring die klanten in staat stelt om problemen met de datakwaliteit in een paar klikken te inspecteren en aan te pakken, real-time samen te werken tussen data science teams, en het versnellen van het proces van experimenteren naar productie door notebookcode om te zetten in geautomatiseerde taken. Ten slotte zijn er nieuwe mogelijkheden binnen Amazon SageMaker om de modelvalidatie te automatiseren en het werken met geospatiale gegevens vergemakkelijken.

Stability AI selecteert AWS als preferred cloud provider om kunstmatige intelligentie voor de toekomst te bouwen

Stability AI, een community-gedreven, open source kunstmatige intelligentie (AI) bedrijf, heeft AWS geselecteerd als preferred cloud provider voor het bouwen en schalen van zijn AI-modellen voor het genereren van beeld, taal, audio, video en 3D-content. Stability AI biedt generatieve AI-modellen die tekst, afbeeldingen, audio, video, code en meer creëren vanuit eenvoudige tekstinstructies.

Het bedrijf, met hoofdkantoor in Londen, maakt gebruik van Amazon SageMaker (AWS's end-to-end machine learning service), evenals AWS's compute infrastructuur en opslag, om het werk aan open source generatieve AI-modellen te versnellen. Met het gebruik van Amazon SageMaker zullen ze toekomstige machine learning-modellen bouwen en trainen, waardoor de trainingstijd en -kosten met 58% dalen. Bovendien zal Stability AI samenwerken met AWS om zijn open source-tools en -modellen beschikbaar te maken voor studenten, onderzoekers, start-ups en ondernemingen over de hele wereld.

AWS en Atos versterken samenwerking met nieuw strategisch partnerschap om de Outsourcing-industrie voor infrastructuur te transformeren

AWS en Atos, een wereldleider in digitale transformatie, high performance computing en informatietechnologie-infrastructuur kondigen vandaag een transformatieovereenkomst aan. Deze overeenkomst stelt Atos-klanten met grootschalige outsourcingcontracten in staat om workloadmigraties naar de cloud te versnellen en digitale transformatie te bereiken.

Deze overeenkomst biedt open advies aan de klanten van Atos op het gebied van business en technologie, digital engineering en beheerde diensten om hun overstap naar de cloud te versnellen. AWS zal ook samenwerken met Atos om nieuwe brancheoplossingen voor IT-outsourcing en transformaties van datacenters te ontwikkelen en te leveren.

Als onderdeel van de strategische samenwerking zullen de medewerkers van Atos ook worden getraind in AWS, waardoor hun vaardigheden en kennis worden vergroot. Zo kunnen zij hun klanten blijven ondersteunen tijdens hun digitale transformatietrajecten. In de komende drie jaar is Atos van plan haar werknemers op te leiden om meer dan 20.000 AWS-certificeringen te behalen.

Wallbox gaat all-in op AWS

AWS kondigde vandaag aan dat Wallbox, een toonaangevende leverancier van residentiële en openbare laadapparaten voor elektrische voertuigen (EV) en energiebeheeroplossingen, zijn volledige informatietechnologie (IT) heeft gemigreerd naar AWS. Het gaat hier om de volledige IT-infrastructuur, inclusief ontwerp- en productieplatforms, apparaat- en netbeheersystemen en klantgerichte toepassingen. Dankzij AWS kan Wallbox de operationele efficiëntie verhogen, analyses verbeteren en een betere klantenservice bieden. Daarnaast kan Wallbox innovatieve slimme laadproducten ontwikkelen die zullen helpen de acceptatie van elektrische auto's te versnellen en klanten in staat te stellen overtollige energie terug te geven aan het netwerk. Met AWS computing als drijvende kracht achter de softwareontwikkeling, reduceerde Wallbox de IT-kosten voor het thuislaadsysteem met 70%.

Brookfield Asset Management kiest voor AWS om zijn activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie te verbeteren

Brookfield Asset Management, een van 's werelds grootste investeerders in duurzame energie, heeft AWS geselecteerd als cloud provider om zijn digitale transformatie te versnellen en een meer datagestuurd bedrijf in de cloud te worden. Brookfield migreerde zijn legacy-systemen naar AWS en gebruikt AWS's analytics, containers, Internet of Things (IoT), machine learning en opslagmogelijkheden, evenals het uitgebreide partnernetwerk van AWS, om zijn technologische infrastructuur te moderniseren, activiteiten te optimaliseren en innovatie te stimuleren.

Naast de overeenkomst met AWS zal Brookfield Renewable, een dochteronderneming van Brookfield Asset Management, 601,6 megawatt (MW) aan schone wind- en zonne-energiecapaciteit leveren om de activiteiten van Amazon in Europa, Noord-Amerika en India van stroom te voorzien. In totaal zullen deze projecten naar verwachting 1.370 gigawattuur (GWh) genereren, wat genoeg is om meer dan 120.000 Amerikaanse huizen per jaar van stroom te voorzien.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud