VMware maakt resultaten derde kwartaal boekjaar 2023 bekend

Raghu Raghuram, CEO van VMware

23-11-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VMware maakt resultaten derde kwartaal boekjaar 2023 bekend

VMware, speler op het gebied van bedrijfssoftware, heeft vandaag de financiële resultaten voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2023 bekendgemaakt: De omzet voor het derde kwartaal bedroeg 3,21 miljard dollar, een stijging van 1% ten opzichte van het derde kwartaal van fiscaal 2022. De nettowinst voor het derde kwartaal was 231 miljoen dollar, of $ 0,54 per verwaterd aandeel, een daling van 43% per verwaterd aandeel vergeleken met 398 miljoen dollar, of $ 0,94 per verwaterd aandeel, voor het derde kwartaal van fiscaal 2022.

De combinatie van abonnementen en SaaS- en licentie-inkomsten bedroeg 1,61 miljard dollar voor het derde kwartaal, een stijging van 5% ten opzichte van het derde kwartaal van fiscaal 2022. Abonnementen en SaaS vormden 31% van onze totale inkomsten voor het kwartaal.

De inkomsten uit abonnementen en SaaS voor het derde kwartaal bedroegen 988 miljoen dollar, een stijging van 20% op jaarbasis. ARR voor abonnementen en SaaS voor het derde kwartaal was 4,1 miljard dollar, een stijging van 24% op jaarbasis.

Het GAAP-bedrijfsresultaat voor het derde kwartaal bedroeg 390 miljoen dollar, een daling van 25% ten opzichte van het derde kwartaal van fiscaal 2022. Het niet-GAAP-bedrijfsresultaat voor het derde kwartaal bedroeg 857 miljoen dollar, een daling van 8% ten opzichte van het derde kwartaal van fiscaal 2022.

De operationele cashflow voor het derde kwartaal bedroeg 1,26 miljard dollar. De vrije kasstroom voor het derde kwartaal bedroeg 1,16 miljard dollar. RPO voor het derde kwartaal bedroeg 11,90 miljard dollar, een stijging van 7% op jaarbasis.

“De resultaten van het derde kwartaal voldeden aan onze verwachtingen. Het afgelopen kwartaal hebben we laten zien dat onze innovatiemotor floreert, aangezien we veel nieuwe aanbiedingen in ons portfolio hebben onthuld, waaronder VMware vSphere 8, VMware vSAN 8 en VMware Aria”, aldus Raghu Raghuram (foto), CEO van VMware. "We blijven toegewijd aan en betrokken bij het helpen van klanten bij het transformeren van hun bedrijf en het benutten van het volledige potentieel van multi-cloud."

"Ons Q3-abonnement en SaaS ARR-groei van 24% weerspiegelt een toegenomen acceptatie van ons multi-cloud-productportfolio en onlangs geïntroduceerde klantprogramma's", aldus Zane Rowe, executive vice president en CFO, VMware. "Door te blijven voldoen aan de evoluerende behoeften van onze klanten, hebben we onze mix van abonnements- en SaaS-inkomsten dit kwartaal verhoogd tot 31% van onze totale omzet."

Terug naar nieuws overzicht
Digital Workplace