Ministerie van Defensie sluit raamovereenkomst voor ICT-inhuur

22-11-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Ministerie van Defensie sluit raamovereenkomst voor ICT-inhuur

Het ministerie van Defensie heef HeadFirst, Nederlands Centrum voor Interim-Management (NCIM), Experis Professionals, Hero Interim Professionals, SynProfs, ItaQ en Need Staffing IT als één van de in totaal zeven intermediairs gecontracteerd voor het tijdelijk ter beschikking stellen van ICT-professionals. De raamovereenkomst gaat in per 1 maart 2023, voor een periode van maximaal vier jaar en vertegenwoordigt een waarde van 400 miljoen euro voor het totaal van de zeven raamovereenkomsten.

Het ministerie van Defensie (Defensie) is een grote, complexe organisatie met een veelheid aan opdrachten die moeten worden uitgevoerd door zowel vaste als inhuurmedewerkers. Daarbij kan het gaan om toepassing van innovatieve technologie, maar is het evenzeer mogelijk dat het gaat om het in de lucht houden van legacy-omgevingen. Met het afsluiten van raamovereenkomsten beoogt Defensie een structureel zo passend mogelijk aanbod uit de markt te verkrijgen om de schil van flexibele arbeid zo effectief en efficiënt mogelijk in te vullen.

Account Director Onno Tellier over de visie van HeadFirst: “In een arbeidsmarkt met structurele schaarste kunnen professionals kiezen tussen meerdere opdrachtgevers. Onze maatregelen zijn er daarom op gericht om, naast het bereiken van zoveel mogelijk passende professionals, de voordelen van een opdracht bij Defensie onder de aandacht te brengen. Daarnaast maken we bewuste keuzes om onbenut arbeidspotentieel aan te boren. We hebben daarom in ons consortium nichepartijen opgenomen die social return kandidaten ter beschikking stellen en we trainen onze recruiters op het gebied van diversiteit en inclusie.”

Het Inkoop Uitvoering Centrum van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (IUC-EZK), waar de rijksbrede categorie ICT-professionals Rijk is geplaatst, heeft namens het ministerie van Defensie de aanbesteding uitgevoerd. Na beoordeling van de inschrijvingen wezen zij naast HeadFirst ook het Nederlands Centrum voor Interim-Management (NCIM), Experis Professionals, Hero Interim Professionals, SynProfs, ItaQ en Need Staffing IT als gegunden aan.

“Defensie deed de afgelopen vier jaar onder andere beroep op intermediairs Myler en Between, beide onderdeel van HeadFirst Group. De wensen en behoeften van Defensie zijn ons dan ook niet onbekend. Vol energie zetten we onze dienstverlening nu onder de vlag van HeadFirst in de komende vier jaar voort”, licht Tellier toe.

Terug naar nieuws overzicht