Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
18-11-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

GovTech 2022: zet mensen altijd op de eerste plaats

De GovTech Summit 2022 is voorbij. Maar de uitwisseling van kennis en ervaring op het event van begin november in Den Haag vormt pas het begin van de reis voor veel bezoekers. Het internationale evenement voor innovatie in de publieke sector bracht internationale technologische vernieuwers en beleidsmakers samen, om te bedenken hoe overheden nu en de komende jaren kunnen navigeren en digitaliseren in een steeds complexer worden digitale wereld.

Jumoke Oduwole, speciale adviseur van de president van Nigeria, werkt met haar team onder meer aan hervorming van het zakelijke klimaat in Nigeria en de aanpak van de onderliggende processen. Vooral voor het snelgroeiende mkb in Nigeria moet zaken doen eenvoudiger, sneller en transparanter worden. Daarbij vormen automation en digitalisering een tweesnijdend zwaard, door zaken doen efficienter en meer transparant te maken en zo bureaucratie en corruptie aan te pakken.

"Daarvoor moeten we beginnen bij de mensen zelf, niet met technologie. We moeten leren wat ondernemers nodig hebben hun werk te kunnen doen, we moeten hun vertrouwen in de overheid herwinnen. Eerst kijken we naar hoe processen daarvoor moeten veranderen en vervolgens leggen we technologie als een laag hier overeen."

Op GovTech heeft Oduwole niet alleen kennis meegenomen, maar ook de boodschap benadrukt dat mensen eerst en technologie op de tweede plaats, veel meer impact heeft dan andersom. Een boodschap die nogal eens vergeten wordt.

Terug naar video overzicht