Ondernemingskamer schorst Sanderink als bestuurder van Centric

Gerard Sanderink

03-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Ondernemingskamer schorst Sanderink als bestuurder van Centric

De Ondernemingskamer heeft het verzoek van de advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie om in te grijpen bij Centric Holding B.V. op 3 november 2022 toegewezen. De Ondernemingskamer is voorlopig van oordeel dat de toestand van Centric Holding B.V. dit vereist.

De volgende onmiddellijke voorzieningen zijn door de Ondernemingskamer getroffen:

Gerard Sanderink is geschorst als bestuurder van Centric Holding B.V. en er zijn twee nieuwe tijdelijk bestuurders benoemd.

Ook is de meerderheid van de aandelen van Sanderink Investments B.V. in Centric Holding B.V. overgedragen aan een tijdelijk beheerder.

De namen van de bestuurders en de beheerder worden later bekend gemaakt. De schorsing van Peter Mous als bestuurder van Centric Holding B.V. is opgeheven.

De uitspraak wordt zo spoedig mogelijk op schrift gesteld en openbaar gemaakt.

Reactie Centric

Ventric meldt op zijn website in een reactie: "Het managementteam van Centric, dat bestaat uit onder andere de directeuren van de verschillende divisies, is van mening dat hierdoor na een periode van aanhoudende onrust nu duidelijkheid is ontstaan. In het belang van de continuïteit van de onderneming heeft de heer Peter Mous besloten om aan te blijven als niet uitvoerend bestuurder. De komende maanden zal hij onder andere besteden aan het inwerken en ondersteunen van de toegewezen bestuurders binnen Centric.

Continuïteit van dienstverlening aan klanten gewaarborgd

Centric benadrukt dat de continuïteit van de dienstverlening niet in het geding is. De organisatie bestaat uit meerdere divisies met ieder een eigen profit & loss-verantwoordelijkheid en zelfstandig opererende directies. Dankzij deze structuur zijn onze medewerkers in staat om onze klanten onder alle omstandigheden goed te blijven ondersteunen bij hun digitale transformatie.

Uit contacten met onze klanten blijkt dat er, ondanks de ontstane onrust over de bestuursontwikkelingen, geen twijfel bestaat over de inzet, veiligheid en kwaliteit van de door Centric geleverde oplossingen en dienstverlening. Deze blijven onverminderd op een hoog niveau. Peter Mous en het managementteam spreken dan ook expliciet hun waardering uit voor de niet-aflatende inzet van alle medewerkers en het vertrouwen van onze klanten."

Terug naar nieuws overzicht