Info Support ontwikkelt nieuw portaal voor pensioenuitvoerder AZ

08-10-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Info Support ontwikkelt nieuw portaal voor pensioenuitvoerder AZ

Pensioenuitvoerder AZL heeft IT-specialist Info Support gekozen om zijn nieuwe deelnemersportaal te ontwikkelen. Het nieuwe portaal moet deelnemers meer inzicht bieden in hun pensioenzaken, en daarnaast kunnen deelnemers hun pensioenzaken straks direct zelf regelen. AZL vernieuwt het IT-landschap ook om nog beter in te kunnen spelen op klantwensen. Het nieuwe deelnemersportaal is een belangrijk onderdeel hiervan.

Het nieuwe deelnemersportaal speelt een belangrijke rol in de uitvoering van het nieuwe pensioenstelsel. De regels veranderen, deelnemers krijgen meer keuzes en meer eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast moeten deelnemers vertrouwen krijgen in hun nieuwe pensioenregeling en in het door hen opgebouwde individuele pensioenvermogen. Goede informatievoorziening is daarom essentieel en pensioenfondsen moeten aantoonbaar voldoen aan hun zorgplicht. Het nieuwe portaal moet daar een bijdrage aan leveren.

AZL is een gevestigde pensioenuitvoerder die meer dan 44 pensioenfondsen tot zijn huidige klantenkring mag rekenen. Namens deze pensioenfondsen voert AZL de pensioenadministratie van circa 1,3 miljoen deelnemers uit.

“We bouwen niet zomaar iets wat voldoet aan het wettelijke minimum, met deze samenwerking zetten we echt een extra stap in onze dienstverlening richting het nieuwe pensioenstelsel”, zegt Dénis Vinke, Directeur Digital, Marketing en Communicatie bij AZL. “De portalen zijn ons onderscheidend vermogen, want hiermee zetten we onze klanten en hun deelnemers echt centraal”.

“We kunnen met het nieuwe deelnemersportaal een grote, positieve impact maken voor de deelnemers, de pensioenfondsen én de toekomst van AZL”, zegt Matthias Walgers, salesmanager Financial Services bij Info Support. “Daarbij maken we echt het verschil met onze expertise op het gebied van onder meer cloudarchitectuur, CI/CD, DevOps en Agile, maar ook met onze uitgebreide ervaring in de pensioensector. Er is bovendien al langer een sterke culturele verbinding tussen Info Support en AZL, waardoor de samenwerking al vanaf het begin succesvol verloopt.”

Terug naar nieuws overzicht