Antea investeert in IT-dienstverlener Ventus

27-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Antea investeert in IT-dienstverlener Ventus

Antea heeft een participatie gerealiseerd in IT-dienstverlener Ventus, inclusief zustermaatschappij Xantara-it, met vestigingen in Rijswijk en Heerenveen. Ventus omvat 5 werkmaatschappijen (inclusief Xantara-it) die zich ieder bezighouden met een bepaalde beroepsgroep in de IT-sector. Dit varieert van managers tot netwerk- en infrastructuurprofessionals en van testprofessionals tot applicatie- en databasebeheerders en data-analisten. De omzet was in 2021 € 12,4 miljoen. Het bedrijf heeft 85 medewerkers (FTE) in dienst.

Ventus onderscheidt zich van de concurrentie doordat zij de medewerker al sinds de start in 1998 centraal zet. Ventus wil de beste secundaire arbeidsvoorwaarden in de markt bieden en is in deze categorie al vier keer op de eerste plaats geëindigd van het werkgeversonderzoek van de Computable Career Guide. Zij werkt uitsluitend met eigen medewerkers en niet met ZZP-ers. Zij beschikt over een uniek zelf ontwikkeld matching-platform.

De transactie betreft een herplaatsing waarbij investeerder PMH Investments na een lange periode van samen ondernemen diens 44%-belang heeft verkocht.

Antea heeft 54,2% van de aandelen in Ventus Group B.V. verworven. De overige aandelen zijn in handen van de directie en het management-team van Ventus. Na de transactie verandert er niets in de directie en het managementteam van Ventus.

Voor Ventus wordt de komende jaren een verdere groei verwacht door - naast een groei in de bestaande disciplines - onder meer de toevoeging van nieuwe disciplines (als software, data, business consultancy en architectuur), groei in het buitenland (Ventus is al actief in Duitsland en de Verenigde Staten) en de training van young professionals. Ook behoort groei middels overnames tot de mogelijkheden.

Ventus is geïnteresseerd in overnames van soortgelijke ondernemingen, zo meldt het bedrijf.

Voor Antea is de deelname in Ventus de derde participatie in 2022. Eerder werd deelgenomen in letselschadebureau JBL&G en franchise-cafetariaketen Kwalitaria.

Antea heeft veel ervaring in detachering en consultancy. Zo werd eerder deelgenomen in onder meer Capacity, Fysion, Frisse Blikken, Palladio en Working Spirit.

Flip Houtman, algemeen directeur van Ventus: “Na een zorgvuldig selectieproces hebben we gekozen voor Antea als partner voor de volgende groeistap die we gaan maken. Antea heeft een uitstekende reputatie, die ze in de gesprekken en contacten volledig hebben waargemaakt, en is een partij die het management veel vrijheid geeft. Ze delen onze ambities en plannen voor verdere groei.”

Roelant Scheepens, partner bij Antea: “Ventus is een hele mooie aanvulling op onze portefeuille. De ICT-sector is een branche waar we graag in investeren, mede gezien de beperkte afhankelijkheid van de conjuncturele ontwikkeling. Het is een bedrijf met een bewezen formule, dat beschikt over een trouwe en breed gespreide klantenkring en een sterk management. We zien goede groeimogelijkheden, zowel autonoom als via overnames. Vooral bij dat laatste zullen wij ze helpen waar mogelijk.”

Terug naar nieuws overzicht