KPN voert kortere betaaltermijnen MKB versneld in

27-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

KPN voert kortere betaaltermijnen MKB versneld in

KPN hanteert voor MKB-leveranciers nu al een betaaltermijn van 30 dagen of sneller. Daarmee gaat KPN alle MKB’ers eerder versneld betalen en loopt voorop wetgeving om kortere betaaltermijnen te hanteren. KPN vindt het belangrijk om juist nu kleine ondernemers te steunen die geconfronteerd worden met kostenstijgingen.

"Al voor de invoering van de nieuwe wetgeving, was KPN koploper in snelle betalingen aan het MKB. Ik ben dan ook trots voorop te lopen in het hanteren van deze nieuwe betaaltermijn van 30 dagen", zegt Chris Figee, CFO van KPN. "Een sterke financiële positie voor het MKB is in ons aller belang, zeker in deze onzekere tijden."

In 2016 besloot KPN om grotere MKB leveranciers sneller te gaan betalen en zo de financiële positie van het MKB te versterken. Nu hanteert KPN de kortere betaaltermijn voor alle MKB leveranciers.

Sinds 1 juli 2022 is voor grote bedrijven de wettelijke betaaltermijn aan het MKB gehalveerd naar 30 dagen. Dit geldt alleen voor nieuwe leverancierscontracten en verlenging van bestaande contracten. De nog lopende contracten hoeven pas uiterlijk 1 juli 2023 aangepast te worden. KPN heeft besloten ook deze contracten bij de invoering van de nieuwe wet om te zetten naar 30 dagen.

Betaaltermijn MKBKPN committeerde zich al in 2016 om MKB-leveranciers met een jaarlijks inkoopvolume van minder dan € 50.000 binnen 30 dagen te betalen. Het telecombedrijf sloot zich als één van de eerste grote bedrijven aan bij Betaalme.nu, een initiatief vanuit het Nederlandse bedrijfsleven, ondersteund door het ministerie van Economische Zaken. KPN is, als het netwerk van Nederland, nauw verbonden met de vele Nederlandse MKB bedrijven, die de basis vormen voor de Nederlandse economie.

Terug naar nieuws overzicht