Dutch IT Channel bestaat tien jaar en innoveert verder

Frans Vertregt en Witold Kepinski, Directie Dutch IT Media

09-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Dutch IT Channel bestaat tien jaar en innoveert verder

Dutch IT Channel heeft zijn tienjarig bestaan met tal van gasten gevierd in Fort Voordorp in Groenekan. Het behalen van dit jubileum is een mijlpaal; het markeert de grens tussen verleden en toekomst. De directie van Dutch IT Channel, Frans Vertregt en Witold Kepinski, keek terug naar de mijlpalen van de afgelopen tien jaar. Daarna werden de plannen voor de komende tien jaar bekend gemaakt, ‘THE NEXT TEN’. Hierbij gaat het bedrijf verder als Dutch IT Media, waaronder Dutch IT Channel, Dutch IT Events en Dutch IT Leaders (voorheen Executive People) vallen.

Witold Kepinski, Founder, Director en Editor-in-Chief, keek trots terug wat er allemaal is bereikt. “Dutch IT Channel is in het najaar van 2012 opgericht, op verzoek én aanraden van diverse tech-marktpartijen, door mijn voormalige compagnons Erik van Heest, Rob de Kleijnen en in samenwerking met studiegenoot en collega Marco van der Hoeven. Een en ander werd beklonken na een korte meeting in het Van der Valk Hotel Leiden bij de Haagsche Schouw aan de A44. We hadden allemaal inmiddels een aardige ‘CV’ opgebouwd dankzij onze werkzaamheden voor verschillende grote techbusiness-uitgeverijen (IDG, VNU, SDU etc), en met deze combinatie van talenten en een achttal founding partners, waar we tot op de dag van vandaag nog steeds zaken mee doen, ging Dutch IT Channel gelijk voor de top!”

Events

Frans Vertregt, Managing Director Dutch IT Channel vervolgde: “Vanuit het eerste kantoor aan de Willem Dreeslaan in Zoetermeer bouwde het team van Dutch IT Channel zijn activiteiten uit. Vanaf het begin was er direct de prioriteit voor de zichtbaarheid in de markt, tijdens ónze events of events van partners in binnen- en buitenland. Inmiddels organiseren we veel terugkerende succesvolle events, zoals de Dutch IT Channel Awards, de BeNeLux deelname aan het Gartner IT Symposium/Xpo in Barcelona, de Dutch IT Security Day en The Future of Business Technology voor IT-leiders.” Kepinski: “In 2020 nestelden we ons aan de Nieuwe Parklaan 17 in Den Haag, tussen Madurodam en het Scheveningse Strand. 2020 en 2021 waren de coronajaren en werden wij nog meer dan voorheen wij ‘digital’. Denk hierbij aan de Dutch IT Channel Video Talkshows en Podcasts met moderator Danny Frietman.”

Dutch IT Leaders

Vertregt gaf daarna een blik op de toekomst: “We zijn aanbeland in september 2022. We bestaan tien jaar en maken ons op voor de ‘next step’. We gaan grote stappen zetten, gaan innoveren en vernieuwen! Dat doen we met onze nieuwe bedrijfsnaam Dutch IT Media dat een drietal takken kent; uiteraard Dutch IT Channel, het nieuwe Dutch IT Events en ons binnenkort geheel vernieuwde eindgebruikersplatform Executive People, dat dagelijks informatie biedt aan IT-leiders. Dit platform wordt eind van dit jaar omgedoopt tot Dutch IT Leaders. Hiermee bieden we interessante hoogwaardige content voor de verschillende IT-beslissers en digitale leiders die werkzaam zijn bij organisaties in Nederland met een 50+ werknemers aantal. Naast Witold Kepinski krijgen wij dan ook niemand minder dan Martijn Kregting als hoofdredacteur van Dutch IT Leaders.”

On the Road

Kepinski vervolgde: “Ik wil alle voormalig werknemers, huidige medewerkers, onze freelance redacteuren, toeleveranciers en uiteraard onze partners, klanten en nog vele anderen bedanken voor hun inzet en ondersteuning. Ik dank iedereen, ook u, die Dutch IT Channel koestert. Dankzij jullie is het bedrijf geworden wat het nu is. Ik hoop ook in de toekomst nauw met jullie allemaal te blijven samenwerken. En ‘last but not least’: ik bedank ook mijn gezin, in het bijzonder mij echtgenote Astrid Schoonhoven voor haar ondersteuning, in bijzonder in de beginjaren toen Dutch IT Channel een ‘startup’ was waardoor ik veel ‘on the road’ was.”

Dankwoord

Ik wil graag nog even stil staan bij Rob de Kleijnen, ik heb dit afgelopen jaar zijn grote schoenen proberen te vullen en ik vind dat Rob zijn inzet onmiskenbaar terug te zien is in het huidige Dutch IT, dankzij hem heb ik de mogelijkheid gekregen om iets geweldigs te mogen uitbouwen tot iets groots.

Joost Driessen, man, wat heb ik ook nu al van jou veel geleerd en wat gaan wij met Witold en het team nog veel mooie dingen doen, ik heb er zin in!

Danny Frietman, jouw moderatie en adviezen zijn mij veel waard gebleken, tevens al onze redacteuren, videograven en andere freelancers die mede hebben bijgedragen aan het succes van Dutch IT Channel.

Als aller-aller-laatste wil de Dutch IT Dames bedanken! Monique Vreeswijk, die al vanaf dag één werkzaam is voor de twee platformen op planning en operations, Désirée van Oosterom die de financiën strak in de gaten houdt. In 2015 is Yvonne Bánsági de gelederen komen versterken en zij is bij velen van u bekend als het stralende aanspreekpunt. Een jaar geleden is Sarah van Ommen ons komen versterken op de backoffice en onze nieuwe ster is Rowan Sprinkhuizen die event manager is en tevens meehelpt op de planning.

Bekijk de sfeerfoto's hier.

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards