Gcore demonstreert nieuwe functies voor video Streaming Platform tijdens IBC2022

07-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gcore demonstreert nieuwe functies voor video Streaming Platform tijdens IBC2022

Gcore is aanwezig op IBC2022 van 9 t/m 12 september in Amsterdam. Op haar stand laat  de leverancier van cloud- en edgediensten zien hoe videohosting providers en Media & Entertainment bedrijven met het Gcore Streaming Platform hun content delivery verder kunnen versnellen tegen lagere kosten.

“Videocontent maakt ondertussen 80 procent uit van al het internetverkeer. Verhalen, fragmenten, liveregistraties, mediaprogramma's, online vergaderingen, lezingen, films–we zijn eraan gewend deze content tot ons te nemen. En dat willen we in de hoogst mogelijke resolutie, meteen af te spelen zonder vertraging, vanaf iedere locatie. Hoe kunnen grote bedrijven zorgen voor de snelle en ononderbroken levering van hun content? Met de infrastructuur van Gcore vinden organisaties eenvoudige antwoorden op deze vraag”, zegt Elliott Ford-Jones, Sales Director bij Gcore.

Nieuwe functies

Tijdens het event kondigt Gcore nieuwe functies aan voor het Streaming Platform. Het gaat daarbij om:

  • kosteloze cloudtranscoding voor live uitzendingen en videohosting,
  • prijzen per minuut, in plaats prijs per gigabyte of per unieke kijker, voor videostreaming via CDN,
  • SDK voor realtime WebRTC-conferencing binnen projecten van gebruikers op Web JS, iOS, Android en React Native.

Gcore beschikt over een wereldwijde netwerkcapaciteit van 110+ Tbps. Klanten kunnen hiermee video leveren aan meer dan 100 miljoen kijkers tegelijk. Gcore beschikt over meer dan 140 PoP's wereldwijd en 11.000 peering partners, en biedt ondersteuning voor HTTP/3 QUIC, low-latency en ultra-low-latency protocollen (LL HLS, LL DASH, HESP) en micro-segmented caching.

Gcore is aanwezig op IBC2022 op stand 5.H22. Daarnaast neemt het bedrijf deel aan de paneldiscussie met Gcore op maandag 12 september 2022 om 10:30. Gcore is één van de vier bedrijven die aan het panel deelnemen over ‘Distributed origin shielding’.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud