Digital Trust Center komt opnieuw met Subsidieregeling Cyberweerbaarheid

03-08-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Digital Trust Center komt opnieuw met Subsidieregeling Cyberweerbaarheid

De Subsidieregeling Cyberweerbaarheid voor cyberweerbaarheidsprojecten van samenwerkende organisaties wordt ook in 2022 weer opengesteld. Daartoe heeft Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) besloten.

De Subsidieregeling Cyberweerbaarheid is bedoeld om privaat-publieke samenwerkingsverbanden te stimuleren plannen uit te voeren die de digitale weerbaarheid op duurzame wijze vergroten tegen cyberaanvallen in de keten, regio of een specifieke branche. Het Digital Trust Center, onderdeel van EZK, stelt in dit kader komend jaar opnieuw één miljoen euro beschikbaar voor de beste projectplannen. De maximale ondersteuning per project bedraagt 200.000 euro. De uitvoering van de subsidieregeling is in handen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Sinds de eerste subsidieronde in 2018 zijn volgens het DTC al 25 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd vanuit deze regeling. Privaat-publieke samenwerkingsverbanden kunnen informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden vinden op de website van RVO. Concreet uitgewerkte project kunnen verder vooraf vrijblijvend voorgelegd worden aan deze organisatie. Ook is telefonisch contact mogelijk. Het DTC en RVO organiseren daarnaast op 1 september een informatiebijeenkomst over de regeling en het aanmeldproces.

Terug naar nieuws overzicht
Security